MuziekMuziek

De barkruk één van de interieur trends in 2020

De barkruk is de interieur trend van 2020.

De barkruk één van de interieur trends in 2020. Het voorjaar staat voor de deur. Traditioneel gezien het moment waarop wij gaan opruimen en verbouwen. In dit artikel ga ik wat dieper in op één van de meest mannelijkste trends op interieurgebied, de barkruk of barstoel. Deze interieur trend maakt je woonkamer echt stoerder en aparter.

De barkruk één van de interieur trends in 2020

Een barkruk of barstoel wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee? Een barkruk is echt een hoge kruk/stoel en een barstoel is een lage stoel/kruk. Beide kunnen ze ook nog eens het uiterlijk van elkaar hebben, om het nog makkelijker te maken. Omdat we de hoge barkruk steeds vaker terug zien in het interieur en hij ook gebruikt wordt om op te zitten tijdens het eten, is het wel handig dat hij comfortabel zit. Daardoor is de barkruk enorm verbeterd en is het geen hoog houten ding meer waar je hooguit een paar minuten lekker op kan zitten. De barstoel is weer afgeleid van de barkruk trend maar omdat niet iedereen plek heeft voor een hoge kruk, zie je dat de eetkamerstoel steeds meer op een barkruk is gaan lijken. Hetzelfde ontwerp maar dan voor aan een lage eettafel.

Hoe gebruik je een barkruk in je woonkamer?

Het is soms best heel lastig om ruimte te creëren voor een barkruk. Dit omdat je hem niet zomaar aan je eettafel zet. Daarom geef ik je graag iets meer tips over hoe je de barkruk in je woonkamer kunt gebruiken. Maak je mannen interieur daarmee ook meteen een stuk stoerder.

Barkruk aan een kookeiland

Tegenwoordig worden de meeste keukens ontworpen met een kookeiland. Dit geeft niet alleen veel ruimte maar ook de mogelijkheid om hier makkelijker omheen te lopen en te zitten. Omdat een aanrechtblad al hoger is dan een tafel, is het gebruik van hogere stoelen dus een must. Je kan er zelfs voor kiezen om een soort van bar aan je kookeiland te maken zodat je hier echt een eigen zit creëert. Dit is niet alleen stoer maar het is ook super handig voor een makkelijke maaltijd, lunch of ontbijt.

Keuken met aangebouwde zit waarin barkrukken staan

Een hoge tafel in een hoek van je woonkamer

Wanneer je een ongebruikte hoek heb in je woonkamer, kan je deze heel tof opvullen met een hoge ronde tafel(tje). Dit geeft altijd een heel tof effect, doordat je hierdoor hoogteverschil krijgt in de zichtlijnen van je woonkamer. Aan deze borreltafel kan je hele toffe barkrukken plaatsen, wat een extra stoere uitstraling zal geven. Dit is dan een ideaal hoekje om lekker te borrelen, een kleine maaltijd te nuttigen of om gezellig een spelletje te spelen.

Toffe zit hoe met uiteraard een barkruk

Een woonkeuken met hoge zithoek

Ik vertelde eerder dat een kookeiland steeds vaker te zien is de huizen van tegenwoordig. Dit zorgt vaak voor meer ruimte in de keuken zelf. Deze ruimte kan je heel goed opvangen door langs een muur (of wanneer je ruimte genoeg hebt juist dwars de keuken in) een hoge bar te maken waar je in de morgen even snel je ontbijt kan nuttigen. Een toffe barkruk kan hier dan uiteraard niet ontbreken.

Hoe gebruik je een barstoel in huis?

Een barstoel is weer echt een ander verhaal dan een barkruk. Omdat veel mensen de uitstraling van een barkruk heel tof vinden maar hiervoor echt de ruimte niet hebben, zijn er barstoelen ontworpen. Hoe je deze het beste kunt gebruiken leg ik je graag uit.

Gebruik je barstoel aan de tafel

Een eethoek met alleen maar dezelfde stoelen is inmiddels wel passé. Het is heel tof om rond je eettafel gebruik te maken van verschillende stoelen en materialen. Wij zelf hebben aan één kant van de tafel een bank en aan de andere kant hebben wij eetkamerstoelen. Deze zou je voor een speels effect heel goed kunnen vervangen voor barstoelen. Hier zit een kortere achterleuning op, waardoor je het minder dicht maakt. Een barstoel geeft dus een veel meer open gevoel dan een eetkamerstoel.

De barkruk is de interieur trend van 2020.

Een klein zitje in je woonkeuken

Heb je een klein zitje in je (woon)keuken dan zijn barstoelen ook ideaal. Ze nemen niet heel veel ruimte in en ook gevoelsmatig zijn ze veel kleiner dan een barkruk of eetkamerstoel. Heb je een koffiehoekje, dan zijn barstoelen ook de beste keus. In de ochtend naar beneden lopen en dan lekker neerploffen op een heerlijke barstoel met een lekkere espresso…wie wil dit nu niet.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer