Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Deze Mexicaanse pizza met tortillachips is gewoon in woord: FANTASTISCH!!! Het recept is vegetarisch door het gebruik van vegetarische kip maar je kan natuurlijk ook echte kip gebruiken en met gehakt is deze Mexicaanse pizza ook heel erg lekker. Marie Louise heeft dit recept voor onze nieuwe blog Familie over de Kook gemaakt en deze was zo onwijs lekker dat hij ook niet op B4men mag ontbreken.

 

Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is één van onze favoriete keukens. Wat wij vooral heel erg lekker vinden aan de Mexicaanse keuken is dat ze niet bang zijn om heel veel verschillende specerijen in één gerecht te gebruiken en ook pittig eten gaan ze niet uit de weg.

Marie Louise heeft deze Mexicaanse vegetarische pizza gemaakt op een dikke (Big American) pizzabodem maar je kan uiteraard ook een normale pizzabodem maken of kopen.

Wat heb je nodig voor de big american pizzabodem:

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels suiker
  • 300 milliliter warm water
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde gist

Hoe bereid je de pizzabodem:

  1. Los de suiker en de gist op in het warme water en laat eventjes voor 10 minuten staan
  2. Doe de bloem in een grote mengkom
  3. Meng het zout en de peper door het boem
  4. Maak een kuiltje en giet daar het gistmengsel in
  5. Roer langzaam met een vork wat meel van de randen in het gistmengsel en blijf dit doen tot het mengsel droger begint te worden
  6. Kneed nu het deeg totdat het een soepel deeg geworden is
  7. Vet een mengkom in met wat olie en leg hierin de deegbal
  8. Dek de mengkom af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats
  9. Verdeel het deeg in 2 stukken en kneed nog eventjes goed door
  10. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en duw het deeg met je vingertoppen tot een ronde pizza vorm 
  11. Nu kan je de bodem beleggen met alles wat je maar lekker vindt.
    Verwarm de oven voor op 250 graden hetelucht en bak de pizza in 10 minuten goudbruin.

Mexicaanse pizza benodigdheden:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels kerrie masala
  • 2 tl korianderblad gedroogd
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje gemalen zeezout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 stuks avocado in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 blikje mais klein
  • 1 blikje kidneybonen uitgelekt
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • snufje gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout
  • 1 handje gehakte verse koriander
  • snufje chilivlokken
  • zonnebloemolie
  • 1 zak sweet chili tortilla chips
  • 75 gram geraspte belegen kaas

Mexicaanse pizza bereiden:

Begin met het maken van het recept voor de Big American pizzabodem zodat het deeg kan rijzen 

Ga verder met het maken van de tomatensaus
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit kort de uien en knoflook aan. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala, 2 tl paprikapoeder, 2 tl gedroogd korianderblad en sambal toe en bak kort mee
Voeg het blik tomatenblokjes toe met een halve eetlepel bruine suiker en een snufje zwarte peper/zeezout
Laat de saus eventjes 10 minuten pruttelen op heel laag vuur
Verhit in een ander koekenpan een scheutje zonnebloemolie en verwarm 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder
Bak de vegetarische kipstukjes voor 2 minuten in het kruidenmengsel
Maak nu eerst de saus voor bij de pizza’s
Meng 4 eetlepels Griekse yoghurt met 1 eetlepel citroensap, snuf zwarte peper, snuf zeezout, 1/2 tl knoflookpoeder, handje vers gehakte koriander en een snufje chilivlokken.
Rol van het deeg 2 pizza’s
Smeer de bodem in met de tomatensaus
Verdeel hierover de Mexicaanse kip, mais, kidneybonen, stukjes avocado, stukjes sweet chili tortilla chips en de geraspte kaas
Bak de Mexicaanse pizza in de voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 10 minuten. Dit kan per oven variëren.

Serveer deze Mexicaanse vegetarische pizza met de frisse Griekse yoghurt saus en de sweet chili tortilla chips….ik zeg Arriba…Arriba…Arriba!!!!!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest