Healthy pasta met spicy garnalen van de BBQ

De laatste keer werd er super enthousiast gereageerd op een healthy gerecht wat wij geplaatst hadden op B4men. Nu is het echt niet zo dat wij alleen maar ongezond koken thuis, maar opletten op de kcal inname dat doen wij inderdaad niet. Een pasta met een lekkere roomsaus, een burger met een flinke klodder saus of een super lekkere brownie als nagerecht met extra ijs en slagroom, wij zeggen er geen NEE tegen. Nu is het wel zo dat wij alles zelf klaarmaken, er wordt hier thuis nooit uit pakjes of zakjes gekookt. Echter worden wij ook een jaartje ouder en de kilo’s vliegen er makkelijker aan dan af, dus proberen we nu een heeeeeeel klein beetje op te letten. Deze pasta is echt super makkelijk, super snel en super lekker. Het is tevens een goed basis recept, want met een klein beetje extra werk kun je er een heerlijke roomsaus van maken door alleen een bekertje crème fraîche aan toe te voegen of een scheutje witte wijn of nog lekkerder allebei 😉

P7190143

Wat heb je nodig:

Recept is voor 4 personen

300 gram pasta

20 gamba’s

2 tl chilivlokken

zwarte peper/ zeezout

2 tn knoflook, fijngehakt

1 grote ui, gesnipperd

zak verse spinazie

olijfolie extra vierge

Parmezaanse kaas

plakjes pancetta

honing (vergeten op de foto te zetten)

P7190144 P7190146 P7190150 P7190152 P7190154 P7190145 P7190148 P7190155 P7190156

Hoe maak je het klaar:

– Zet de BBQ aan

– Kook de pasta en giet af, besprenkel alvast met een klein beetje olijfolie

– Meng de gamba’s met 2 tl chilivlokken, peper, zout en wikkel ze in de pancetta

– Bak de gamba’s gaar op de BBQ

– Fruit de uien met de knoflook en peper en zout op middelhoog vuur

– Voeg een klein beetje honing toe en bak dit kort mee

– Voeg de spinazie toe en bak kort mee, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken

– Breng op smaak met wat extra peper en zeezout

– Voeg de pasta toe aan het spinazie mengsel en roer dit goed door elkaar

– Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met olijfolie extra vierge en Parmezaanse kaas

– Wij houden van pittig, dus ik heb nog extra wat chilivlokken en zwarte peper eroverheen gedaan

– Leg per persoon 5 gamba’s over de pasta

P7190159 P7190164 P7190166

Buon Appetito

Zoals je ziet is het echt super snel en makkelijk klaar te maken.

Nog meer lekkere gerechten (niet allemaal even gezond 🙂 )

Flatbread met bierkip en spicy biermayonaise, te lekker!

Spicy Cheese Burger van de BBQ

Waan je even in het buitenland met deze kruidige kip in kokosmelk

B4men gaat vreemd: Recept voor een gezond tussendoortje

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer