Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Gezond Tussendoortje

Vandaag heb ik voor jullie een gezond recept. Huh…op B4men?? Ja, op B4men!! Ook wij moeten af en toe pas op de plaats maken, de kilo’s vliegen eraan. Momenteel leven we erg hectisch en onregelmatig en dat houdt bij ons in dat zowat 5 dagen in de week de frituurpan aan staat en de overige 2 dagen we brood eten. Daarbij staan de zomermaanden ook al weer bijna voor de deur. De drank vloeit dan vaak rijkelijk, staan er genoeg bbq’s op de agenda en wordt er ook de nodige stokbroden met kruidenboter verorberd. Gezond eten hoeft echt niet te betekenen dat je alleen op een blaadje sla moet leven, met een paar aanpassingen kan je heel veel gerechten een stuk gezonder maken zonder in te leveren op de smaak. Vandaag heb ik voor jullie een recept voor een bananen cake/brood. Gemaakt met veel gezonde keuze’s en hij is echt super lekker. Tevens zit er geen drank dit keer in, dus dat scheelt ook al heel veel kcal. Hij lijkt een beetje op de blauwe bessen cake die ik gemaakt heb, wat overigens één van de best bezochte recepten is, maar deze past beter in een gezond voedingspatroon.

DSC06772

Wat heb je nodig:

100 gram roomboter

100 gram honing

3 eieren, maat M

2 rijpe bananen, geprakt

1 zakje vanillesuiker

80 ml karnemelk

150 gram speltbloem

65 gram volkoren speltmeel

6/7 gram bakpoeder (is een half zakje)

snufje zout

3 handjes blauwe bessen, gemengd met 1 el bloem (hierdoor zakken de bessen niet naar de bodem)

30 gram geraspte kokos

DSC06774 DSC06775 DSC06776 DSC06777 DSC06778

Hoe maak je het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Vet een cakevorm in met roomboter en bestrooi met een klein beetje bloem (hierdoor gaat je cake makkelijker uit de vorm)
  • Smelt de roomboter met de honing op laag vuur
  • Pak een mengkom en doe hier de geprakte banaan, kokos, vanillesuiker, eieren en karnemelk in
  • Meng de bloem, volkorenmeel, bakpoeder en zout
  • Doe het bloemmengsel ook in de mengkom
  • Voeg de gesmolten boter met honing toe
  • Mix alles goed door elkaar
  • Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag
  • Stort het beslag in de cakevorm
  • Bak de cake in 40-50 minuten gaar
  • Laat de cake voor 20 minuten afkoelen in de vorm, haal daarna uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • DSC06780 DSC06783 DSC06787 DSC06785 DSC06786

Ook erg lekker met een dun(dik) laagje roomboter 🙂 Iets minder gezond als je teveel gebruikt, maar in roomboter zitten ook gezonde voedingsstoffen…althans dat houd ik mijzelf altijd voor!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.