MuziekMuziek

Waan je even in het buitenland met deze kruidige kip in kokosmelk

Zo eet je nooit rijst, zo eet je een paar keer per week rijst. Momenteel ben ik wat meer aan het experimenteren met diverse smaken. Je wil ook wel eens wat anders eten dan alleen maar burgers van de BBQ. Alhoewel??? Je kan me nog steeds wakker maken voor een goede burger 🙂 Wat mij opvalt als ik opzoek ga naar recepten, is dat veel recepten zo weinig smaak bevatten. Het is vaak heel vlak, het lijkt wel alsof mensen bang zijn om diverse kruiden te gebruiken. Ik niet, ik wil smaak! Mijn tong moet geprikkeld worden en nee niet alleen maar met veel sambal. Ik krijg weleens het verwijt dat ik teveel sambal gebruik in mijn recepten voor de blog, maar een goede sambal geeft niet alleen maar pit maar juist heel veel smaak. Je kan natuurlijk altijd de sambal achterwege laten of minderen, ik verplicht in mijn recepten niets. Het is een handleiding die je naar eigen inzicht kan opvolgen. Maar genoeg over smaak, we gaan naar het recept van vandaag ” Kruidige kip in kokosmelk”. Voor meer lekkere recepten, neem dan ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

P4060592

Wat heb je nodig voor de kruidige kip in kokosmelk

500 gram kippendijen, in stukken gesneden

2 tn knoflook, fijngehakt

1 rode peper, fijngehakt met zaadlijsten en pitjes

1 grote ui, fijngesnipperd

1 el sambal badjak

1 el paprikapoeder

2 tl gedroogde korianderblad

2 flinke tl kurkuma

1/2 tl kaneel

1 hand vers gehakte peterselie

1 tl trassi

1 flinke el bruine suiker

peper/zout

3 el citroensap

blik kokosmelk

zonnebloemolie

P4060593 P4060594 P4060595P4060597 P4060598 P4060599 P4060600 P4060601 P4060602

Hoe maak je de kruidige kip in kokosmelk

 • Verhit in een grote hapjespan of wok een flinke scheut olie
 • Fruit hierin de ui met rode peper
 • Voeg de knoflook, paprikapoeder, koriander, kurkuma, kaneel, peterselie, citroensap, trassi, peper en zout toe en bak kort mee
 • Voeg nu het mengel in een keukenmachine, voeg een klein beetje olie toe en pureer het tot een smeuïge pasta
 • Voeg in dezelfde pan als die je net gebruikt heb nog een scheutje olie toe en bak de kippendijen rondom goudbruin
 • Voeg dan de kruidenpasta en de sambal toe en bak dit kort mee
 • Nu voeg je de kokosmelk en bruine suiker toe en breng je al roerend alles aan de kook
 • Zet het vuur laag en stoof de kip met de deksel op de pan voor 60 minuten
 • Haal na 60 minuten de kip uit de pan
 • Breng de saus aan de kook en laat inkoken tot je de gewenste dikte hebt die je lekker vindt
 • Voeg de kip toe aan de saus en breng op smaak met wat extra peper/zout (eventueel kan je nog wat extra peterselie toevoegen)
 • Serveer met opgebakken Surinaamse rijst, tafelzuur, gebakken uitjes, kroepoek of alles wat je maar lekker vind erbij

Deze kip is ook echt super lekker over zelfgemaakte frieten, maar zoals jullie weten vinden wij hier thuis alles lekker met frieten 🙂

P4070640 P4070643 P4070646 P4070649 P4070648

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer