MuziekMuziek

Once We Were Warriors: bijzondere streetwear uit Amsterdam

Once we were worriors

Once We Were Warriors. Soms heb je van die merken die op een bijzondere manier je aandacht trekken. Zo gebeurde het bij mij ook met Once We Were Warriors. Ik krijg heel veel persberichten per dag binnen en het is dan best lastig om hierin nog een beetje op te vallen. Toch gebeurde dat met het persbericht wat ik vanuit hen kreeg. Ik kende het merk helemaal nog niet maar de naam, de uitstraling en de achtergrond spraken mij meteen aan. Toen bleek dat dit merk uit Amsterdam kwam, werd ik helemaal enthousiast. Dit merk wilde ik graag aan de lezers van B4men voorstellen en zo ben ik in contact gekomen met Once We Were Warriors.

Once We Were Warriors: leven als een samoerai

Eer, moed en loyaliteit! De levenswijze van de samoerai zijn de inspiratie voor dit kledingmerk. Once We Were Warriors wilde opstaan tegen de slechte invloed van de kledingindustrie en iets doen tegen de “fast fashion”. Uiteraard zonder verlies van kwaliteit en indentiteit. In deze kleding moet je opvallen en het moet je zelfvertrouwen geven. Ongeacht leeftijd, geslacht of etniciteit. De kleding is duurzaam, kwalitatief hoogstaand en wordt ook zo ontworpen dat het heel lang mee kan gaan. Je kan de kleding goed combineren en er zijn allerlei details die je kan aanpassen. Over details gesproken, in en op de kleding vind je allerlei details die verwijzen naar de samoerai. Spreuken, badges en logo’s, wanneer je goed kijkt en zoekt ontdek je iedere keer iets tofs.

Dit is de kleding die ikzelf uitzocht

Nu kan ik blijven schrijven over dit merk maar ik snap dat je ook gewoon wilt zien wat ze in huis hebben. Zelf heb ik ook een toffe set mogen uitkiezen om aan jullie te laten zien. Zo kon ik ervaren hoe de kleding zit en hoe het er in het echt uitziet. Dit merk is een echt streetwear merk en past nu zeker in deze tijd heel goed voor iedereen. Wie heeft er de afgelopen tijd geen comfi joggingpak aangehad. Precies! Streetwear is dus echt voor iedereen. Ondanks dat een joggingpak vooral gedragen wordt vanwege het comfort, is het ook belangrijk dat je er ook nog een beetje goed in uitziet. Once We Were Warriors biedt niet alleen comfort maar het ziet er ook geweldig uit!

Riku Track Jacket

Once We Were Warriors is groot geworden met hun Tracksuit (joggingpakken). Ik moest dit dus zeker aan jullie laten zien. Deze Riku Track Jacket viel mij meteen op door zijn te gekke groene kleur. Normaal draag ik geen kleding met ritsen omdat die in de was nooit mooi blijven. Dit is geen enkel probleem voor deze Jacket. Hij is nu meerdere keren gewassen en hij blijft (gelukkig) heel mooi zitten. Wat natuurlijk naast de kleur opvalt, is de band op de mouw met het logo. Ik persoonlijk vind het logo echt heel tof en dit was dus iets wat ik heel gaaf vind. Mijn oudste dochter moest er aan wennen….”papa die een beetje jong probeert te doen”. Ze hebben er bewust voor gekozen de band maar op één mouw te doen, wat het juist heel krachtig maakt. De kraag is helemaal naar eigen wens aan te passen. Doordat er twee buttons op zitten kan de kraag op vier verschillende manieren gedragen worden, super slim! Ook aan de binnenkant is de jas voorzien van een heel tof logo. Verder zit het jack echt als gegoten!

Lee Track Pants

Ook deze Lee Track Pants behoort tot de signature lijn. Het is een heerlijke joggingbroek die heel erg fijn zit. Ook hier vind je de band met het logo op de zijkant van de rechterpijp. Verder kan je de badge naar wens aanpassen. Er worden twee badges meegeleverd (één op de broek en één bijgesloten). De broek is heel goed te combineren met verschillende kledingstukken maar dus ook als pak te dragen met de Riku Track Jacket. Het geeft mij stiekem een klein beetje het gevoel uit mijn jeugd. Ik ben een fanatieke gabber geweest….. whahaha niet doorvertellen hè!

Rai Tee

Een tof basis shirt is altijd een onmisbaar kledingstuk. Op de site van Once We Were Warriors staat dit shirts als basis shirt beschreven. Ik persoonlijk vind dat echt te weinig eer voor dit shirt. Het toffe logo op de beide mouwen maken het shirt super stoer. Daarnaast heeft het shirt ook weer de toffe details die je in alle kledingstukken kan vinden. Zo staat op de rug het logo van de kat (ik vind het meer een panter) en op de borst staat het serienummer. De pasvorm van het shirt is iets smal en is wat langer aan de onderkant. Dit maakt het shirt in mijn ogen toch weer wat aparter dan een “gewoon” basis shirt.

O Cap4

Een cap is echt niet altijd maar een cap. De O Cap4 is een kwalitatief hoogstaande cap. Je voelt aan het gewicht al dat er gebruik is gemaakt van goede materialen. Ook op de cap kan je de badge vervangen voor een kleur die jezelf wilt.

O3W (Once We Were Warriors)

Persoonlijk vind ik O3W echt een heel tof merk. Maar goed, ik ben dan ook een fashion-schizofreen! Voor iedere gelegenheid draag ik een andere outfit. Zo draag ik graag nette kleding, casual kleding en streetwear. Ik probeer voor iedere style altijd toffe merken te vinden. O3W is voor mij met stip op nummer 1 gekomen voor mijn streetwear. Ik hoor graag wat jij van dit merk vindt. Laat het ons weten op onze socials. Check voor alle kleding de pagina van O3W hier.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer