MuziekMuziek

Goed scheren, zo doe je dat!

Als baarddrager hoef je mij niet echt serieus te nemen als het gaat om scheren!! hahaha Maar gelukkig ben ik alweer 18 jaar barbier……tja dan heb ik wel recht van spreken toch??

DSC01790

Scheren, hoe doe je dat zonder bloed, sneeën en irritatie.

Scheren is echt niet zo moeilijk als het lijkt, zolang je maar de spelregels in acht neemt. Scheren is best een heftige behandeling voor je huid!! Onthoud dat goed!! Wanneer je dat beseft is het aannemelijker om maatregelen te nemen. Het allerbelangrijkste ingrediënt is tijd. Goed scheren begint met de tijd nemen, verder zijn de juiste producten ook heel belangrijk. Ik ga er dus nu vanuit dat je met rust gaat scheren. Ik zal je nu stap voor stap de basis behandeling uitleggen.

Scheren:

Belangrijk is het douchen voor het scheren, zo kan je huid en haren alvast even weken. Dat weken is belangrijk omdat je haren heel hard zijn en met water krijg je ze zachter. Dat geeft uiteindelijk veel minder irritatie.

Het eerste product voor het scheren is een pre-shave. De pre-shave heb je in verschillende vormen, van creme tot olie. Persoonlijke voorkeur zorgt ervoor welke je neemt, er is er niet één veel beter dan de ander. De pre-shave is een bescherming voor je huid!! heel belangrijk dus. Het zorgt voor een laagje tussen je huid en het mes, zo glijd het mes beter over de huid zonder de hoornlaag te beschadigen.

Het tweede product is de zeep of gel. Het gaat gewoon over de pre-shave heen. De zeep kan je opbrengen met een kwast of met je vingers, ook hier is persoonlijke voorkeur belangrijk. Ik ben een absolute fan van de kwast!! niets geeft  beter schuim dan een kwast(dassenhaar) en het brengt lekkerder aan. Ja, een dassenharen kwast is best een investering……€50 tot €300 kunnen ze kosten. De kwasten gaan echter makkelijk 15 jaar mee en tja dan is zo’n bedrag weer eigenlijk niets. Waarom gebruik je zeep??? Zeep is om de haren zacht en week te maken, zeep is niets meer dan water wat niet van je gezicht afvalt. Gel kan ook, maar zeep van goede kwaliteit is zoveel lekkerder. Geen schuim?? Nee gebruik geen schuim, in schuim zit heel veel lucht en dat is nu net wat je niet nodig hebt. Dat maakt de huid juist droog.

Nu komen we bij het scheren. Scheren doe je het liefst met een saftey razor klik hier voor meer uitleg. Deze scheren het allerbest en ze zijn zeer betaalbaar. Scheer altijd eerst met de haargroei mee!!! Wanneer je huid gevoelig is of wanneer je veel last hebt na het scheren van irritatie’s laat het tegen (uitscheren) scheren dan zitten. Oke, het wordt wat minder glad maar het blijft wel lekker.

Aluin is mijn nummer één truc tegen irritatie. Het kost niets en gaat jaren mee. Gebruik voor na het scheren een groot aluinblok en geen staafjes. De staafjes zijn geconsenteerd en zijn bedoelt om bloed te stelpen. Het blok is bedoeld om na het scheren over de huid te wrijven, op deze manier sluit je de huid en leg je een laagje op de huid wat antibacterieel en ontstekingsremmend werkt. Dit is oudste en beste middeltjes tegen puistjes en kleine ontstekingen van de huid.

Hierna kun je het ritueel afsluiten met een heerlijke aftershave. Gebruik voor een gevoelige huid een aftershave balm en geen aftershave op alcoholbasis.

Succes en neem die tijd die nodig is voor een goed scheerritueel!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer