MuziekMuziek

Goed scheren begint met goed gereedschap.

Scheren, heel veel mannen hebben geen idee hoe ze nu het beste kunnen scheren. De meeste mannen hebben gewoon met hun vader meegekeken en doe dat maar na. Nu snap ik wel dat scheren thuis net even anders is dan scheren bij een barbier. Toch is echt goed mogelijk om je thuis met net zoveel precisie en zonder irritatie te kunnen scheren. Het belangrijkste is het kiezen voor de juiste scheermaterialen.

Old school scheren doe je zo.

Zodra we praten over old school scheren, wil dat zeggen dat er niet geschoren gaat worden met een apparaat en niet met de moderne scheersystemen. Nee, old school scheren doe je met een open mes of met een safety razor. Naast de messen die nodig zijn is ook een scheerkwast heel belangrijk bij het old school scheren. Verder heb je nodig voor het juiste ritueel een pre-shave crème, goede scheerzeep, aluinblok en een goede aftershave.

 

Messen: Het open mes wordt steeds populairder onder de mannen die graag klassiek willen scheren. Scheren zoals je opa dat deed! Het is belangrijk te kiezen voor een goed mes, deze gaat langer mee en zorgt voor een veel beter scheerresultaat. Het is wel belangrijk dat je een beetje kan slijpen, kun je dit niet kies dan nog niet voor een open mes. Koop dan eerst een oud mes op een rommel markt en ga eens oefen met slijpen. Een andere goede optie is de safety razor, deze is zoals de naam al zegt, een stuk veiliger in gebruik. Het lijkt nog het meest op het scheersysteem wat wij nu kennen. Groot verschil, er zit maar 1 mesje in waar je mee kan scheren. Dit heeft als groot voordeel dat je mes niet kan vollopen met vuil tijdens het scheren. Dat vollopen zorgt namelijk voor botte messen en irritatie. Ook is een safety razor een besparing voor je portemonnee, de mesjes die je hierin moet plaatsen zijn namelijk heel veel goedkoper dan de scheersysteem mesjes en gaan vaak net zo lang mee.

 

Scheerkwast: Een goede scheerkwast is erg belangrijk en heel persoonlijk. Een goede kwast kost best wat geld maar besparen op een kwast betekend tien jaar ergernis! En die paar tientjes is dat niet waard toch? Ikzelf ben een groot fan van een dassenhaar scheerkwast, deze scheerkwast vind ik, werkt het allerbest. De beste dassenhaarkwasten zijn silvertip kwasten, deze zijn gemaakt van het haar wat komt vanuit de nek van een das. De haren zijn zacht en werken heel goed om een mooi schuim te maken. De kosten van een silvertip kwast beginnen vanaf ongeveer € 60,-. Naarmate de kwast groter wordt of het materiaal van het handvat anders wordt, wordt ook de prijs hoger. Belangrijk is wel te weten dat een goede kwaliteit silvertip kwast wel 20 jaar mee gaat. Tja, als je dan uitrekent wat een mooie kwast je per maand heeft gekost, dan is het de investering wel waard.

 

Ben je opzoek naar mooie spullen kijk dan eens bij Trendhim.nl klik hier.

Een goed scheerritueel uitgelegd:

Om het nog duidelijker te maken heb ik een filmpje gemaakt met hierin alles per product goed uitgelegd.

 

 

*advertorial

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer