MuziekMuziek

Glengoyne 15 years. De kerst special.

Glengoyne 15 years.Een kerst zonder whisky is voor mij geen kerst, heerlijk te drinken bij een kop koffie (of in de koffie) voor of na de maaltijd. Maar ook is het lekker koken met whisky en is mijn appelkruimeltaart met in whisky geweekte appelen ook ontzettend lekker. (Recept volgt!! )

Maar voor de Kerst wil ik wel een mooie en goede whisky drinken, het mag dan net even meer zijn dan voor de rest van het jaar. Tevens wil ik het ook wel betaalbaar houden. Voor mij is de keus dit jaar op de Glengoyne 15 years gevallen.

Glengoyne ‘Vallei van de wilde ganzen’

De Glengoyne distilleerderij ligt in de Highlands van Schotland in het dorpje Dumgoyne. De huidige naam heeft Glengoyne sinds 1905, sinds 1833 wordt er echter in deze distilleerderij whisky gestookt. Iets wat ik bijzonder vind aan deze Highland Whisky is dat de gerst enkel met warme lucht gedroogd is. Bij veel Highland whiskys  word de gerst gedroogd door brandend turf, dit geeft uiteraard ook de rokerige smaak aan deze whisky’s. Glengoyne kiest juist voor de smaak van zuiver water,de vermoutte gerst, de eik en sherry van de vaten en de zuiver Glengoyne lucht.

Proefrapport van de Glengoyne 15 years

Hoe mooi de omschrijvingen ook zijn, zelf proeven blijft de beste optie om jullie goed te kunnen vertellen wat wij van deze whisky vinden.

-De kleur van de Glengoyne 15 years is mooi en vol amberkleurig.

-De neus is rijk en zoet. Tonen van citrus en toffee, maar ook een duidelijke geur van eik.

-De smaak is rijk en sterk, deze whisky komt lekker pittig binnen (43%), iets wat ik altijd goed kan waarderen. De kracht gaat snel over in een mooie zachte smaak van citrus om dan een nootachtige smaak over te houden. Wat ik ook lekker vind aan deze whisky is het olie-laagje dat hij in de mond geeft, dit maakt hem rijker en zo blijft de smaak goed hangen in de mond.

-De Glengoyne 15 years krijgt van ons een welverdiende 8.5

Kortom een heerlijke en rijke whisky die perfect past bij een geweldige kerst. De Glengoyne 15 years heeft een consumenten prijs van € 65,- dit maakt hem ook goed bereikbaar voor na de feestdagen maar dit zal geen dagelijkse whisky worden.

Meer weten over Glengoyne kijk op de website. klik hier of kijk naar de hele mooie promo film.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer