SelectSelect

Game Review: The Crew 2 (PS4) – Racen Met Verschillende Voertuigen

Voor de mensen die The Crew 1 hebben gespeeld, zullen over deze game misschien wel twee keer nadenken voordat ze hem kopen. Van wat ik begrepen heb moesten er toch wel redelijk wat dingen veranderen als er een vervolg zou komen! Gelukkig kom ik er lekker blanco in, want ik heb 1 namelijk nooit gespeeld. En de eerste 15 minuten waren in mijn ogen geweldig! De transities naar de verschillende voertuigen en dan niet te vergeten de hoeveelheid voertuigen. Ik neem jullie mee in de wereld van The Crew 2!

Keuze stress?!

Het eerste wat ik kreeg was op zich wel een goede hoeveelheid keuze stress. Met welk voertuig begin je nu als eerste?! Maar aan de andere kant maakt dat het juist ook wel weer leuker! Want als je geen zin hebt om auto te rijden stap je zo je vliegtuig in. In The Crew 2 heb je dus echt super veel keuze aan voertuigen met de bijbehorende soorten en type races. Zo is het vliegen bijvoorbeeld opgedeeld in freestyling en racing.

Zijn de eerste keuzes die je kan maken niet genoeg? Dan kan je doormiddel van je reputatie ook andere voertuigen en type races ontgrendelen. Je reputatie is het belangrijkste in dit spel. Door gekke trucs uit te voeren en gedaagde sprongen te maken met je auto verdien je volgers. Hoe meer volgers des te hoger je ‘level’ zal zijn en des te meer je kan ontgrendelen.

Size does matter

De kaart van dit spel is echt gigantisch! In principe ga ik eigenlijk altijd direct naar de race en freeroam ik eigenlijk bijna nooit. Maar als je ervan houdt kan je tijdens het rijden, vliegen of varen switchen van voertuig. Hoe crazy is dat! En dat vond ik ook wel gaaf aan de intro eigenlijk. Tevens kan je hier ook ingame vette foto’s maken, zelf heb ik daar geen geduld voor. Maar voor de mensen die dat bijvoorbeeld al wel deden bij Gran Turismo Sport zullen het hier ook wel erg leuk vinden.

Gameplay en graphics

De interface vind ik eigenlijk niet echt heel erg fijn. Je start in een soort nieuws menu maar elke keer als ik de game opstart kom ik er lastig uit omdat ik de verkeerde knoppen indruk. Dit is gewoon een poor design decision omdat de meeste games op dezelfde manier werken qua menu structuur. Verder is het varen en upgraden van je voertuigen wel heel erg goed. Alleen zijn sommige sprongen in mijn ogen te overdreven, waardoor het toch echt wel een beetje te arcade gevoel geeft. Maar ja switchen van voertuig zo random is natuurlijk al niet echt. De graphics zijn prima te doen, maar ten opzichte van andere race games is die wel aan de wat lagere kant. Verder moet je dit spel ook niet kopen vanwege de verhaallijn, want de gesprekken die gevoerd worden zijn eigenlijk niet heel boeiend. Sterker nog, die zou ik eigenlijk wel willen wegdrukken.

Dus The Crew 2 was voor mij wel een erg leuke game. De grote wereld, de hoeveelheid aan voertuigen en de type races maakt het weer eens anders dan de racegames die nu uit zijn. Voor de realistische ervaring zou ik hem zeker niet kopen, want hij schreeuwt echt wel arcade. Vind je free roaming leuk? Dan is deze game echt wel een aanrader!

 

Ik zie jullie weer over twee weken met een verse review!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Written by Nick Strijbos