SelectSelect

Game review: Gran Turismo Sport (PS4) – De beste tot nu toe?

Gran-Turismo-Sport-logo

Lekker raggen met supersport cars op een circuit! Ik heb hiervoor altijd Forza gespeeld omdat ik een Xbox 360 had. Nu ik een PS4 heb, mocht ik Gran Turismo Sport spelen en ik moet zeggen dat ik het beter vind dan de vorige delen. Want ik was, toen Forza uit was, toch wel meer fan van Forza dan van Gran Turismo. Dat kwam niet door hoe het eruit zag maar puur om het geluid. Wat ik wel jammer vond, is dat ik meteen een Renault kreeg en ik hou niet zo van Franse auto’s hahaha. Japs all the way!

Online in plaats van Campaign

Wat ik altijd fijn vond van Forza is dat je een campaign kon volgen en je je zo omhoog moest werken in de verschillende klassementen qua auto’s. Met GT Sport ben je meer online bezig en heb je geen echte Campaign meer. GT Sport is dus een andere kant opgegaan! Wat je eigenlijk als enige nog offline hebt waar je een soort van jezelf kan omhoog werken is de Driving School, Mission Challanges en Circuit Experience. In het begin wordt je eigenlijk al verplicht een deel van de Driving School op te volgen, wat auto’s unlocken en dan kan je pas online racen tegen anderen. Waarbij je ook nog een test moet doen.

Online heb ik niet vaak gespeeld en was ik toch meer bezig met Arcade, al is online wel heel dik in elkaar gezet. Je moet dus eerst een test doen of je wel een beetje netjes rijd, want afsnijden van je tegenstanders is in de online modus echt verboden en daar krijg je ook negatieve punten voor! Verder is het wel heel vet om met andere mensen te rijden. Soms heb je wel een last van lag en dat verpest dan wel weer de sfeer moet ik eerlijk zeggen. In het begin zal je misschien ook wel dik worden ingehaald maar op een gegeven moment krijg je een ranking waarbij je jezelf echt goed omhoog kan werken. Dan word je dus ook echt neergezet met andere racers in  dezelfde klasse.

Dikke Auto’s en hoe het unlocken daarvan

De auto’s zien er zo dik uit in GT Sport, waarbij je ze in mijn ogen Forza wel voorbij streven. De geluiden zijn ook echt flink verbeterd ten opzichte van de vorige versies. Hierdoor krijg je nu echt het idee dat je in een echte auto rijdt. Mocht je een PlayStation VR hebben? Dan denk ik dat het helemaal goud is en het gevoel nog meer wordt versterkt. Mijn favoriete droom auto had ik al redelijk snel te pakken, namelijk de Nissan GTR wat vinden jullie ervan?

Hoe je aan zo’n auto komt is vrij simpel, gewoon lekker rijden! Het maakt dus niet uit wat voor soort ding je doet binnen GT Sport. Je krijgt overal punten voor, alleen is de beloning bij het ene evenement groter dan bij het andere natuurlijk.

The Real Driving Simulator

Ja, dat is het zeker! Ik kon meteen lekker rijden met de auto’s die mij aangeboden werden in de Driving School. Zo ging ik dus ook elke keer voor goud! Toch net even de bocht anders nemen en je bent één tiende seconde sneller. Het jammere is als je goud haalt krijg je een beetje een Wii Sports gevoel qua geluiden, maar als dat het enige is haha. Verder hebben ze eraan gedacht om de Split Screen modus terug te brengen en dat is toch wel heel gaaf! Need For Speed is er al redelijk snel van afgestapt en dat was altijd wel jammer.  Het is wel onwijs leuk om samen met een vriend een potje te racen met Split Screen.

Conclusie

Gran Turismo Sport is even wennen, zeker omdat het zich heel erg vastzet op het online racen.  De overige “offline” modussen zijn zeker wel gaaf en je wilt toch altijd wel voor goud gaan zodat je net die extra punten opspaart om je droom auto te kunnen ontgrendelen. En natuurlijk zo ook je niveau hoger houdt. Dus houd je wel van een potje online racen, dan is dit een no-brainer. Ben je toch die campaign gewend, dan zou ik er misschien wel twee keer over nadenken om hem te halen. Voor het grafische gedeelte ziet hij er gewoon retestrak uit. Zeker op de PS4 Pro samen met een HDR TV en met de PS4 pro maak je ook gebruik van 60FPS wat ook een fijne bijkomstigheid is. Als echte auto fan heb je ook nog Scapes modus waarbij je je dikke bolide (net zoals ik met mijn GT-R heb gedaan) in een mooie plek kan neerzetten en er een foto van kan maken. Zo kan je dus ook je auto pimpen qua uiterlijk wat een leuke extra is.

Toevoeging op de blog: Er gaat iets rond dat er wel een Singleplayer aankomt in een nieuwe update! GT League, waarin je deelneemt aan allerlei competities in verschillende niveaus. Dan is hij het helemaal waard te halen als dit zo is!

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Written by Nick Strijbos