MuziekMuziek

Game Review: Need for Speed™ Unbound (PC) – Echt Arcade Racen

We zitten alweer op de 25e uitgebrachte Need for Speed. De trailers leken mij leuk genoeg om hem alsnog te spelen. Nu moet ik wel toegeven dat ik wat moeite had met de cartoonstijl maar dat de andere aspecten van de game mij wel heel erg aanspraken.

Dus laten we niet langer wachten en maar beginnen met de review.

Need for Speed Unbound

We starten de game natuurlijk altijd weer in een stad bij NFS. Dit keer zitten we in Lakeshore wat geïnspireerd is door Chicago. Je werkt voor iemand genaamd Rydell. Later in de game zal wel duidelijk worden dat hij toch je wel vader figuur is die je nooit hebt gehad. En eigenlijk een beetje voor je probeert te zorgen. Hierbij hebben ook nog Yasmine, maar met “familie” kan het toch altijd weer omslaan naar iets wat je niet had gedacht of wat je hoopt dat familie met je doet.

De karakters van Need for Speed

De karakters in de cartoon stijl bevielen mij in het begin niet zo heel erg moet ik eerlijk zeggen. Het is namelijk best een contrast met de auto’s en mijn videokaart die ik op ultra kan zetten is het nog erger als je natuurlijk ook weerspiegeling ziet van gladde wegen terwijl je karakter eruit ziet als echt iets wat getekend is. Tevens volgt het verhaal natuurlijk altijd weer een cliché… wat prima is… maar verwacht er niet al teveel van.

Om nog even verder te gaan op de stad lakeshore vind ik dat ze de map echt goed voor elkaar hebben. Je merkt echt wel dat de makers van deze game, die ook most wanted hebben gemaakt, alles goed op elkaar uitlijnt. Prima stukken dat je echt in de stad kan raggen en waar de politie natuurlijk snel op je hielen zitten. Maar je tussentijds een stukje ofroad kan gaan om vervolgens onder een brug te schuilen om je heet te verliezen, want het geld wil je natuurlijk wel blijven behouden!

Races NFS Unbound

De races binnen NFS Unbound zijn prima en zoals je gewend bent de vaak wat standaard races. Zoals; sprints, drifting normale laps. Maar zo kun je ook jumps maken, borden en andere objecten kapot maken om je 100% achievements te behalen in deze open world.

De “normale” street races hebben dan nog wel een extraatje. Je begint met racen op een daghelft. Binnen deze tijd doe je de races waar je dus soms ook iets voor moet inleggen. Verder kan je nog een wedje leggen met een racer waar je hoger zult eindigen dan hem om wat extra geld binnen te harken!

Na wat races zal je heat ook hoger worden waardoor de politie sneller achter je hielen aan zal zitten. Maar laat ze je niet pakken want het geld wat je dan hebt gewonnen raak je kwijt! Ben je weer veilig terug bij de garage zal je geld op de bank gezet worden waar je weer auto’s en upgrades van kan kopen.

Auto tunen

Je auto’s tunen is natuurlijk ook een groot deel van de game en dit menu ziet er wel gelikt uit. Eigenlijk niet veel anders dan in het verleden, wat wel zo prettig is. Don’t fix what ain’t broke.

Wat wel meteen opviel is dat het driften van je auto zo nu en dan nog niet lekker gaat. Of je slipt te ver door of je gaat toch te strak door de bocht waardoor je tegen van alles en nog wat aan beukt. Iets wat mij veel moeite heeft gekost om goed te krijgen, dit had ik bij de vorige games een stuk minder last van. En dat was wel een klein irritatie puntje, want je krijgt namelijk boost van driften of andere gekken manoeuvres te doen.

Ook werkt deze game weer met auto tiers, namelijk B, A en S en moet je voor sommige races ook daadwerkelijk je auto upgraden naar een hogere tier om mee te doen.

Conclusie Need for Speed Unbound

Need for Speed Unbound is echt wel een prima game, al vond ik de grind wat aan de hoge kant. Maar dit kan ook komen omdat ik al aardig wat NFS games heb gespeeld. Het beste aspect vind ik toch wel de dagdelen waarin je rijdt. Zo geeft het gevoel van een race eindigen en er nog eentje starten een spannend gevoel want daarbij is de kans groter dat je door de politie gepakt wordt naarmate je heat hoger wordt.


Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos