MuziekMuziek

Game Review Saints Row (PC) – Extreem, Extremer, Extreemst

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een game review heb geplaatst! Dus dacht dat het wel weer eens tijd was voor een mooie nieuwe review. Vandaag is het de beurt aan Saints Row, voor veel mensen die het kennen als de gekke variant van Grand Theft Auto (GTA).

In mijn ogen is er een hele mooie reboot neergezet! Maar ongeacht dat het leuk speelbaar is zijn er wel wat dingen die ik straks toch nog benoemd wil hebben. Dus veel leesplezier met de review!

Alle gekkigheid op een stokkie!

Man toen ik deze game startte wist ik wel ongeveer wat ik moest verwachten maar even stilzitten is er niet bij! Santo Ileso, zo heet de setting, laat je goed “rennen”. Even rustig adem pakken doe je maar als je klaar bent met gamen.

Er gebeurt zoveel om je heen! Random vuurwerk afgestoken, weg afsluiting voor niets maar waar je natuurlijk wel vol doorheen rijdt voor de leuke animatie. Auto’s midden op de snelweg op zijn kop met veel politie erom heen. En misschien is de character creation wel de meest over de top methode om de meest bizare creaties te maken in de game.

Ik hield mijn character wel redelijk normaal want ik moet er nog de hele game naar kijken haha.

Becoming the Saints

Je huisgenoten hebben ten eerste een ongeschreven regel dat je het niet mag hebben over de “cult” of gang waar je in verkeerd. Tenzij dit gegrond is en dus je huisgenoot in gevaar dreigt te komen. Zo beginnen we de game in Santo Ileso, waarbij je een interview ondergaat, of laten we eerlijk zeggen vuurdoop.

Uiteindelijk kom je erachter dat je het zelf veel beter kan en zo zijn de saints ontstaan! Nu kunnen de mooie witwaspraktijken beginnen en ben je rustig zo’n 40-50 uur bezig met deze game. Het verhaal is niet heel erg origineel en kan je snel de 1+1tjes optellen. Maar boeiend genoeg om lekker door te pakken want er zit zeker wel een dosis humor in.

Het schietgeweld is super goed opgezet! De threats oplossen of tijdens een missie in een vuurgevecht zitten geeft wel een heel afgemaakt gevoel. Ik moet zeggen dat ik op de PC alsnog met mijn Xbox controller speel maar dit doe ik ook eigenlijk met GTA5. Het maakt het spelen net even wat gemakkelijker omdat je vaak toch in een auto verkeerd.

Zeker met dit soort type games is het schieten dus prima te doen. De skills die je kan toevoegen naarmate je wat levels omhoog gaat zijn zeker wel tof. Je merkt dus echt wel dat deze game niet normaal probeert te zijn.

Zo heb je de eerste skill waarbij een granaat in iemands broek stopt en hem vervolgens een slinger geeft in het publiek een actie feat die wel eens handig uitkomt. Of de Flaming punch waardoor je vuist letterlijk een explosieve doorslag geeft in de gezondheid van je enemy zullen we maar zeggen.

Last but not least

Helaas kent de games ook wel bugs. Sommige die wel te doen zijn en passen bij het imago van saints row, zoals uitstappen uit een auto en damage doen maar sommige die wel een beetje game breaking kunnen zijn.

Eén daarvan heb ik gehad met meerdere missies dat enemies opgesteld staan die ik niet kan neerschieten maar als je te ver buiten je regio bent het alsnog voor elkaar krijgt, geeft de game aan dat je de missie zone verlaat. Soms is dus het herstarten van een missie noodzakelijk. Omdat de AI van de NPC even niet meewerken. Ook de telefoon, die tevens gebruikt wordt voor je skills upgrades, geld ophalen. Ook weleens daadwerkelijk wilt crashen of niet wilt laden waardoor je dus de game moet herstarten.

En daarbij hopen dat je niet veel progressie verloren hebt. Het is niet chique en stoort af en toe maar dat is het dan ook eigenlijk wel.

Dus kunnen we zeggen dat Saints Row een prima game is om te spelen. Met hier en daar een paar kleinigheidjes maar vermaak zul je zeker wel hebben!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos