MuziekMuziek

Game review: Moto Racer 4 (PS4)

Ben jij toevallig fan van een oldschool arcade race game? Dan is deze game echt wat voor jou! Het heeft even geduurd voordat hij gereleased werd op de Playstation 4 vanwege de vele problemen/bugs. Daarom staat hij op Steam ook niet zo heel positief in de recensies, daar werd hij namelijk in een te vroeg stadium geplaatst. Ik heb hem gespeeld nadat de grote update was geweest. Ik kan je wel een redelijk goede review geven na de update.

Je kan op twee manieren deze game spelen, in de blubber en gras of gewoon vol gas op het asfalt. Verwacht geen soepele bochtenwerk en gameplay, want deze game is echt gemaakt voor arcade fans. Twitchy en snel. Zelf ben ik niet echt fan van een arcade race game, maar ik ben wel fan van een racegame waarmee je door de straat heen crost, zoals bijvoorbeeld Need for Speed of op het circuit in ‘realistische’ auto’s. Heb je vroeger wel Moto Racer gespeeld? Dan zal deze game echt zeker wat voor jou zijn. Het geeft denk ook een beetje nostalgie met een mooi grafisch jasje en aparte kleursettings.

Moto Racer 4 is één van de games die ook op de PlayStation VR te spelen is! En niet zoals bij vele VR games dat het kleine demo’s zijn, nee gewoon de volledige versie. Helaas heb ik geen Playstation VR. Maar ik denk dat het dan wel een stuk leuker maakt. Al heb ik hem wel gezien tijdens Firstlook 2016. Wat ik wel tegenwoordig mis in de race games is lokale split-screen. Moto Racer 4 brengt dit terug! Ik heb dit persoonlijk altijd leuk gevonden omdat je dan dus samen tegen je vrienden kan racen naast elkaar.

Je hebt meerdere game modussen, ik bracht wel het meeste door in de career modus. Helaas viel die wel in de herhaling en vond ik het vaak moeilijk inschatten of ik meteen voor de moeilijkste moest gaan met 3 sterren of die van 1. Uiteindelijk begon ik ze allemaal op 1 ster omdat ik niet zo’n grote held ben om op deze manier te racen. Door stunts te doen verdien je style punten, hiermee kan je je motoren en personages upgraden. Je hebt namelijk ook keuze uit meerdere motoren en verschillende rijstijlen, dus keuze zat wat betreft upgraden! Door stunts te doen en wheelies te trekken verdien je ook boosts, hiermee kan je dus een flinke voorsprong op je tegenstander maken. Vaak maakte ik iets te vaak wheelies, waardoor ik frontaal tegen een auto aan knalde, tja dan verlies ook meteen die voorspring weer. Het leuke aan de karakters en verschillende motoren is dat je ze ook je eigen kleur kan geven, toch wel een leuke toevoeging want je kijkt toch weer elke race naar je bestuurder en motor. Het nadeel vond ik wel aan de hoeveelheid keuze is dat ze allemaal persoonlijke statestieken hebben. Hierdoor moet je dus soms meerdere karakters upraden die voor de specifieke race goed zijn.

De game heeft wel heel veel mogelijkheden qua modussen. Zo heb je Last Man Riding, dat is een race waar je langs verschillende checkpoints moet rijden, maar bij iedere checkpoint word er iemand geëlimineerd en dat is dus degene die achteraan rijdt. De laatst overgebleven racer wint! De leukste vind ik de Golden Helmet. De speler die als eerste de checkpoint bereikt, krijgt dus die gouden helm. Je kan hem ook weer verliezen als je van je motor afgeslagen word, of als je zoals ik, tegen een auto aan knalt. Dan wordt hij doorgegeven aan een andere racer of wordt de helm bij de volgende checkpoint neergezet. Verder is het een leuke game die je zo voor even 5 minuten kan spelen, bugs ben ik tot zover niet echt tegen gekomen dus dat is wel een fijne waarneming.

Speel jij vaak race games? En wat is jouw favoriet en raad je mij aan?

Tot de volgende game review!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos