MuziekMuziek

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Voor deze week heb ik weer een leuke review klaar staan, een klassieker die weer is omgedoopt tot een mooie remaster. We gaan het hebben over The Legend of Zelda: Skyward Sword! Dit keer in HD. We zullen Link en Zelda nu niet zien in Hyrule maar op een andere plek. Voor de mensen die hem op de Wii hebben gespeeld, zal dit een vertrouwde oude zijn.

Skyloft vliegen en cutscenes

Link moet zich snel klaarmaken voor een ceremonie, namelijk de Wing Ceremony. Na het doorlopen van de intro en wat kleine monsters te hebben verslagen wordt het toch echt tijd om te vliegen. We zitten niet voor niets in Skyloft! Niet heel gebruikelijk voor een Zelda game. Normaliter begin je natuurlijk altijd in Hyrule. Dit keer ben je beste maatjes met Zelda. Ook is het begin met aardig wat cutscenes. Iets teveel in mijn ogen maar het verhaal moet nog wel volgbaar zijn. Dus het is niet een hele onlogische keuze.

Controls = als een gek in het rond slaan!

De controls waren in het begin flink wennen. Voor de mensen die al op de Wii hebben gespeeld zijn al gewend dat je met motion controls kan werken. Zo sla je met je zwaard en vlieg je met je vogel. Ook werken je andere items op deze manier. Ik moet zeggen dat ik het zwabberen met mijn controllers niet echt heel erg chill vond en dat ik vaak de controllers moest “resetten” om ze weer recht te krijgen. Zo heb ik snel in de instellingen het veranderd dat ik dus gewoon lekker gebruik kan maken van de “normale” controls. Hierbij is het ook weer even wennen hoe je bepaalde dingen activeert maar het speelt makkelijker weg op de bank of als je onderweg weg bent.

Helper in nood

Mocht de game toch wat lastiger aanvoelen, dan heb je Fi die je daar bij kan helpen. Link heeft altijd wel een helper gehad en dit keer is het Fi. Wat ik heb gehoord is in de oudere versie dat ze vaak zeurt of juist op ongelegen momenten komt. Dit is bij de remaster niet echt aan de orde gekomen. Wel moet ik zeggen dat sommige tips niet echt heel erg helpen en soms heb je al bepaalde stukken gedaan, die ze dan eigenlijk herhaalt. Alsnog is het wel handig dat ze er is om je hier en daar te helpen. Zeker als dit de eerste Zelda game is die je speelt.

At last

Wil je graag een klassieke Zelda game spelen maar juist met een grafische upgrade en flink wat verbeteren ten opzichte van de echte klassieker. Dan is dit misschien wel een game voor jou! Ik moet wel eerlijk toegeven dat hij niet tipt aan Zelda Breath of the Wild. Daarentegen is het wel weer een game, die misschien voor vele, aardig wat nostalgie naar boven brengt.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos