MuziekMuziek

Gaat de baard korter in de zomer?

Ik weet dat ik een hoop kritiek zal gaan krijgen op dit artikel, dit krijg ik namelijk altijd wel als ik over “DE BAARD” schrijf. Er zijn namelijk meestal wel een aantal mannen die zich behoorlijk aangesproken voelen en die vinden dat de baard geen trend is en dat je hier dan ook niet over mag spreken. Ik weet niet wat dat is met het woord ‘trend’ maar het ligt bij een hoop mannen gevoelig. Nu zijn er eenmaal trends en je hoeft hier niet in mee te gaan. Zoals ik altijd ik zeg…”leef en laat leven”. Bij mij in de B4men Barbershop merk ik echter zeker wel een tendens. Namelijk dat mannen met een behoorlijk grote baard deze nu een heel stuk korter willen. Ik kan me dat wel voorstellen, ik heb pas geleden ook mijn baard een stuk korter gemaakt voor de zomer. Sterker nog, ik stond echt op het punt om hem er helemaal af te halen. Nu had ik nog niet zo lang geleden een groot baarden event in Amsterdam. Tja, daar ga je niet met een stoppelbaardje staan, dus heb ik mijn baard weer laten groeien. Toch ga ik steeds meer twijfelen of ik deze lange(re) baard wel moet houden. Ik ben van nature nieuwsgierig aangelegd en de laatste tijd merkte ik dat ik eigenlijk wel nieuwsgierig geworden was naar hoe ik eruit zou zien zonder mijn baard. Gelukkig heb ik dit niet gedaan, want ik weet zeker dat ik hier spijt van zou krijgen. Tevens zou ik meteen een echtscheiding aan mijn broek hebben hangen, want Marie Louise is helemaal weg van mij met baard 😉 Ik spreek in dit artikel dus ook niet van een trend maar ben oprecht nieuwsgierig of jullie in de zomermaanden je baard korter maken of dat dit geen verschil maakt. Laat het mij weten in de comments op de B4men Facebookpagina.

Korte Baarden zomer 2017

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer