MuziekMuziek

IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE DE MAZDA6 SPORTBREAK.

Dat Mazda een merk is wat bij mij heel hoog op mijn verlanglijstje staat, heb ik al vaker op de blog beschreven. Iedere keer blijf ik mijzelf verbazen over deze auto’s. Het is voor ons supertof om auto’s te kunnen testen in het dagelijks gebruik. Zo krijg je namelijk een mooi beeld van de auto als je hem gebruikt in je leven. Nu kreeg ik de kans om de Mazda6 Sportbreak mee te nemen op vakantie en te testen. Een uitdaging met een gezin en een “klein” 😉 hondje.

DE MAZDA6 MAG MEE OP VAKANTIE

Waarom is de Mazda6 Sportbreak de ideale reisgenoot? Ik neem je even mee in mijn beleving van dit nieuwe model. De auto heeft een uitstraling die bijzonder is. Ik durf met de Mazda6 voor te rijden op een feestje, sportevenement en op een zakelijke afspraak. Zodra je de deur opent zie je een zakelijke uitstraling met een afwerking op hoog niveau. Zittend in de auto neemt het sportieve het weer over. De stoelen sluiten om je heen en de lage iets onderuit zittende stoel maakt je één met de auto. Blik naar voren, focus en we kunnen gaan wat mij betreft. Maar eerst even wachten….werp eerst eens een blik naar achteren de auto in. Deze is ruim zonder groot te voelen. De auto voelt luxe zonder over de top te gaan. Dit is mijn auto!

INPAKKEN EN RIJDEN MAAR

O ja, we gaan op vakantie! We gaan een lang weekend naar de veluwe met gezin en hond. De focus van veel mensen zal zich niet snel richten op de achterbak van een auto. Nu we op vakantie gaan kom je erachter dat dit toch een belangrijk onderdeel van de auto is. De Mazda6 beschikt over een waanzinnige ruimte. Na het plaatsen van onze koffer en tassen is er nog meer dan genoeg ruimte over voor Boyd onze Berner Sennenhond. De kofferbak van de Mazda is dus geschikt voor de vakantie! De achterbank is voor de kids en geloof mij, dit zijn langzaamaan echte “luxepoezen” aan het worden met alle auto’s die we mogen rijden. Een blik in de auto…jammer geen stoelverwarming….de jongste klapt de middelste armsteun omlaag en begint te roepen….jawel!! Hier zit de stoelverwarming! OEF, we kunnen toch op vakantie. De kids geïnstalleerd en nu wij nog. Ook wij hebben meer dan genoeg ruimte. Je hebt echt nergens het gevoel dat je ruimte te kort komt. Navigatie is ingesteld, wij hebben inmiddels plaats genomen en ook onze billen worden verwarmd door de stoelverwarming. Yes, we hebben een automaat! We zetten de auto op Drive en daar gaan we. Op naar een paar dagen rust. Geloof me, die hadden we hard nodig.

RIJDEN MET DE MAZDA6 SMAAKT VOOR MIJ NAAR MEER

De Mazda6 heeft ons het hele weekend overal naartoe gebracht. De Mazda6 rijdt geweldig. Jezelf één voelen met de auto hebben ze goed begrepen bij Mazda. Deze auto is perfect voor mij en past bij mijn karakter. Ieder stukje van mijn karakter komt naar voren. Ik heb power, comfort en veiligheid in de auto. Op vakantie gaan betekend tot rust komen. De reis naar onze bestemming is ook vakantie en wij nemen hiervoor onze tijd. Cruisen is wat wij erg graag doen. Gewoon een stuk rijden om Nederland te bekijken, dat doen wij regelmatig. De Mazda6 lijkt hiervoor gemaakt. Sportief rijden doe ik ook zeker, niet met de kids in de auto, en ook mijn vrouw vindt het niet altijd even leuk als ik het gas vol intrap. Zonder dat er ook maar werkelijk iets veranderd aan mijn zit of aan de focus van de auto voelt dit wel zo. De auto zoeft heerlijk weg. De koppel is erg hoog, hij stuurt direct en ik voel mij veilig genoeg om bochten echt pittig in te sturen. Heerlijk, ik heb bijna het gevoel dat ik met een kleine sportieve auto op pad ben. De vakantie was geweldig en eenmaal terug komen we weer tot het besef dat we de auto moeten gaan terug brengen. Ook Marie Louise heeft in deze “grote” auto gereden en ook zij was erg onder de indruk. De Mazda6 Sportbreak heeft ons nog één keer doen verbazen en dit was bij het tankstation. Wij hebben toch een behoorlijk aantal kilometers gereden in deze week en we hebben alles gedaan op 3/4 tank. Omdat het ook nog eens een diesel is, was de tankbon (gelukkig) verrassend laag. Voor ons is de Mazda6 een auto die wij in ons hart hebben gesloten en het was zeker niet de laatste keer dat wij met de Mazda6 hebben gereden. Tot een volgende keer!

DIT WAS ONZE MAZDA6 UITVOERING

De Mazda6 die wij hebben gereden was de Mazda6 sportbreak, GT-M, diesel automaat met 175 pk. Deze uitvoering is de meest luxe uitvoering en start vanaf € 49.090,- de Mazda6 is al te verkrijgen vanaf € 31.990,-. Topsnelheid van de auto ligt op 215 km/u en hij trekt op naar de 100 in 8,6 sec. Het verbruik is 1 op 20.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer