Hoe laat je een jeans krimpen? Niet is vervelender dan wanneer je favoriete jeans net iets te groot geworden is. Je jeans kan te groot geworden zijn doordat hij is uitgelopen door het vele dragen maar bij zijn ze te groot geworden doordat ik toch behoorlijk ben afgevallen door het sporten. Nu vind ik het onwijs zonde om meteen maar nieuwe te kopen dus ben ik gaan proberen om mijn jeans te laten krimpen. Er zijn verschillende methode’s die je kunt gebruiken en bij alle methode’s speelt warmte de belangrijkste rol.

Wat kan je doen om je jeans te laten krimpen

Dit is hoe ik het gedaan heb met mijn spijkerbroek ik weet niet of dit bij iedere spijkerbroek lukt. Daarbij heb ik het (nog) niet gedaan met mijn meest dure spijkerbroeken 🙂 

*Was je jeans in de wasmachine op 60 graden met gewoon normaal wasmiddel.

*Laat de wasmachine op de hoogst mogelijke stand centrifugeren. Door het hoge toerental zullen de vezels in de jeans zich samentrekken waardoor hij iets zal gaan krimpen.

*Als de jeans klaar is, laat hem drogen in de droger op de warmste programma die je droger heeft. Ook hier zorgt de warmte ervoor dat de vezels zich gaan samentrekken.

*Laat de jeans nog minimaal 15 minuten liggen in de droger nadat deze klaar is.

Je jeans op de juiste manier onderhouden

*Grootmoeders tip! leg je jeans na aankoop in een emmer koud water en giet daar een klein beetje azijn bij. Waarom azijn?? Azijn zorgt ervoor dat de blauwe kleur van je jeans ook echt blauw blijft en niet vaal wordt.

*Was je jeans zo min mogelijk. Hoe minder je hem wast hoe mooier die blijft en het kan echt geen kwaad om hem niet te wassen, gewoon uithangen na het dragen is eigenlijk het beste!

*Als je toch wilt wassen, was je jeans dan altijd binnenstebuiten. Hierdoor behoud je de kleur en voorkom je beschadigingen aan de stof.

*Was het liefst je jeans op een koude wasbeurt en zeker niet warmer dan 30 graden. (tenzij je hem dus een maatje kleiner wilt hebben)

*Was je jeans de eerste keer alleen. Je weet nooit of je jeans veel afgeeft en het zou zonde zijn als de rest van je was blauw wordt. Ik was dit een keertje vergeten en toen was alles een vies goor kleurtje geworden. Daar was Marie Louise niet heel erg blij mee. Voordeel wel, ik hoef de was niet meer te doen!

*Droog je jeans niet in de droger maar hang hem ondersteboven op. Dus met de broekspijpen naar boven. Is je broek erg uitgelopen en dus te groot geworden, dan kan je hem wel voor een keertje in de droger doen. Daardoor krimpt hij weer een klein beetje, of een heleboel en dan heb je pech!!!!

*Wat ik erg lelijk vind, ingesleten plekken van bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee, zorg dus dat je deze dingen NIET in je broekzak stopt!!!

*Strijk je jeans binnenstebuiten, dit voorkomt lelijke strijkplekken maar het allerliefst….strijk hem niet!

Dit zijn de 3 jeans die ik het meeste draag. De middelste was helaas toch echt net te groot geworden. Inmiddels was ik hem regelmatig iets te heet en laat ik hem drogen in droger. Gelukkig pas ik hem nu weer. Het is wel een jeans met redelijk veel stretch, dus na een paar keer dragen loopt hij wel iets weer uit maar niet zoveel dat hij echt te groot is. 

 

Onderstaande fashion artikelen vind je misschien ook interessant

Fashion trends voor mannen 2018. De kleur geel zo draag je hem!

Mannen op leeftijd hoeven niet oud te zijn: kapsel en fashion tips

Mijn outfit van € 150,- van Only & Sons. Stoer de winter in.