MuziekMuziek

Eten bij Lt. Cornelis: dit restaurant heeft ons tot nu toe het meest verrast!

Yes! We mochten weer uit eten voor B4men. Deze keer werden we uitgenodigd bij restaurant Lt. Cornelis in de Voetboogstraat in Amsterdam. Het is soms best lastig om een juiste inschatting te maken wat je kan verwachten van zo’n avond. Natuurlijk kijken we eerst even op de kaart en site van het restaurant. Bij Lt. Cornelis koken zij Hollandse keuken met een moderne twist….ehmmmm… nog geen idee dus. Wat staat er dan op de kaart? Hier staan onder andere een parelhoentje op en een huzarensalade. Een huzarensalade?? Ja echt waar! Hoe ga je dit nu inschatten?

Restaurant Lt. Cornelis

Hollandse keuken met een moderne twist. Hoe ga je zoiets aanpakken en goed doorvoeren? De entree in de Voetboogstraat is bijzonder en ook verwarrend. Je stapt een klein barretje binnen en wordt begroet door een groot portret van van Lt. Cornelis. Naast de bar gaat een trap naar boven. Voordat je naar boven loopt, kijk dan eerst even goed naar het schilderij van Lt. Cornelis. (er is namelijk een leuk grapje mee uitgehaald) Het geeft wel een mooi beeld van wat zij bedoelen met die moderne twist. De trap naar boven leid naar het restaurant. Je valt van de ene verbazing in de andere, wat een ruimte! Er is een grote bar die zeer fraai is aangekleed. De open keuken is altijd leuk om als gast eens in te kijken. Je krijgt zo een goed beeld van wie je eten staat te bereiden. Er zijn twee eetvertrekken en ieder vertrek heeft zijn eigen karakter. Heel opvallend zijn de schilderijen van de oude meesters. Ook hier hebben je dingen in te ontdekken, die we niet gaan verklappen, maar die je gewoon zelf moet gaan bekijken. Via een waanzinnig mooi bewaard en gerestaureerd trappenhuis kom je boven bij de toiletten. Hier zit tevens nog een eetvertrek verscholen. Hier kunnen groepen tot 20 mensen in privésfeer eten. De sfeer van het restaurant heeft ons gepakt, nu hopen dat het eten net zoveel belovend is.

Eten bij LT. Cornelis

Aan tafel krijgen wij, om even op te warmen, de keus uit verschillende Gin & Tonics. Lt. Cornelis werkt met zoveel mogelijk lokale brouwers en stokerijen. Die zijn er genoeg in Amsterdam! Je hebt dus een ruime keus aan mooie cocktails. Daarna kregen wij de vraag of wij zin hebben in een 4 gangen verrassingsmenu met een bijpassend wijnarrangement? Vooruit dan maar. Na een heerlijke amuse kwam de eerste gang op tafel, de huzarensalade! Geloof mij, hier hadden wij beiden niet echt heel veel zin in. Tot hij voor onze neus stond! Wat is dit….is dit jullie huzarensalade?

Dit ziet er helemaal niet uit als een huzarensalade. Het is eigenlijk gewoon een klein portretje op je bord. Dit voorgerecht was helemaal in balans en het was een genot om op te mogen eten. De verassende twist kwam in dit geval van de eidooier en dan zeker in combinatie met het ijs van augurk. Ja, je leest het goed…ijs van augurk! Fantastische smaak, alleen willen we voortaan geen “gewone” huzarensalade meer. Het tussengerecht was een parelhoen met een doperwt, citroenmelisse, gevogelte jus en een kwartelei. Ook dit was echt een schilderijtje op een bord, eigenlijk zonde om op te eten. De parelhoen was tot in perfectie bereid en een goede tegenhanger voor de huzarensalade qua smaak. Ons hoofdgerecht was een runder entrecôte met seizoensgroenten en paradijszaad. Dit gerecht viel ons een beetje tegen. Het was zeker niet vies en de entrecôte was super goed bereid maar in tegenstelling tot onze vorige gerechten was dit een beetje saai. Leuker was geweest als ze gekozen hadden voor bijvoorbeeld een mooi stuk jodenhaas. Amsterdam…lokale producten….jodenhaas, dan is het cirkeltje toch perfect rond! Dit hebben wij ook aangegeven aan het restaurant. Gelukkig stonden ze goed open voor “kritiek”, in hoeverre je dit natuurlijk kan opvatten als kritiek. Wij hopen in ieder geval dat ze hiermee aan de slag gaan, wij denken dat dit echt een goede aanvulling zou zijn op de overige gerechten. Ons nagerecht was ook weer heel verassend. Chocolade met hazelnoot, framboos, yoghurt, een ijs van Gin en een gelei van Jenever.

Nu zou je denken dat we klaar waren. Na het dessert hebben we nog een kop koffie gedronken en een bakkie thee, daarna was het cocktail time! Aan de bar hebben we nog een paar heerlijke cocktails gedronken en toen was het pas tijd om naar huis te gaan. Zoals je kunt lezen hebben wij een fantastische avond gehad en wil je een keertje uit eten gaan en spannende gerechten eten wat ook nog eens heel betaalbaar is, dan raden wij restaurant Lt. Cornelis aan. Wij verwachten dat dit restaurant later minimaal 1 Michelin ster zal gaan halen.

Zoals altijd is dit onze persoonlijke ervaring en inmiddels zijn op aanraden van ons klanten uit onze Barbershop gaan eten bij Lt. Cornelis, zij waren net zo enthousiast als ons.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer