MuziekMuziek

Boek Review: Koken met Vuur + B4men geeft 2 boeken weg!!!

Een paar maanden geleden kregen wij het boek binnen Koken met Vuur. Zoals jullie weten zijn wij gek op lekker eten, lekker eten bereiden en op bbq’n. Het is dus totaal geen straf om kookboeken te mogen reviewen.

 

Koken met Vuur

De lay-out van het boek spreekt meteen aan. Het ziet er stoer uit en het geeft duidelijk weer waar het boek over gaat. Namelijk koken met vuur! Nieuwsgierig als ik ben, dook ik meteen het boek in om te kijken wat voor recepten er allemaal in staan. Nu kwam er wat verwarring. De recepten die er in staan zijn aan de ene kan ontzettend basis en aan de andere kant ook weer helemaal niet voor de hand liggend. Dit is geen boek waar je even snel doorheen moet bladeren. Het is een boek waar je voor moet gaan zitten en wat je even op je moet laten inwerken. Dit is totaal geen straf omdat het boek heel erg mooi weergegeven is. Er staan super mooie foto’s in en het klinkt misschien heel raar, maar ook het papier voelt erg prettig. Het is stevig papier wat lekker in de hand ligt en een luxe gevoel geeft. Het boek start met een persoonlijk verhaal over de schrijver, een topkok uit Zweden, Niklas Ekstedt. Hij neemt je mee in zijn verhaal over zijn passie voor koken en over het roer helemaal omgooien. Super herkenbaar want wij hebben een paar jaar geleden ook het roer helemaal omgegooid. Daarna krijg je uitleg over het koken op vuur en wat je hiervoor nodig hebt. Als je dus de tijd neemt om alles goed te lezen dan kan je ook echt een hoop leren.

Niklas Ekstedt

Dit is hoe het boek geïntroduceerd wordt:

De ultieme combinatie van lekker eten, ontspannen en de natuur komt samen in dit prachtige kookboek van de Zweedse topkok Niklas Ekstedt.

Estedt kookt alles op open vuur en is daarin de enige expert op zijn kookniveau. Je hoeft daarvoor niet helemaal naar Scandinavië. Met de praktische tips en recepten in Koken met Vuur kun je ook in je eigen omgeving genieten van het smeulende vuur, geknetter van brandend hout en de rook die de specifieke smaak geeft aan de gerechten.

Een heerlijk boek om thuis of tijdens familieweekenden te gebruiken. Geen ingewikkelde kooktechnieken, dit boek brengt je terug naar naar de primitieve methodes van weleer, met makkelijk verkrijgbare ingrediënten en benodigdheden. Laat het vuur het werk doen.

Koken met en op vuur

Het grappige vind ik, dat ik zo gewend ben aan het koken op gas, dat het me in eerste instantie helemaal niet makkelijk lijkt om zo mijn eten te gaan bereiden. Natuurlijk was dit vroeger anders en was dit de manier van eten bereiden, maar dit is in de loop der jaren helemaal veranderd. Neemt niet weg dat het super gaaf is om uit je comfort zone te stappen. Dit is ook zo leuk aan het koken….je bent nooit uitgeleerd. Daarbij kan ik eindelijk wat vaker onze Dutch Oven gaan gebruiken. Wij hebben inmiddels de keuken helemaal verbouwd en er staat nu een 110cm vrijstaand inductiefornuis, maar dit was dus helemaal niet nodig geweest 😉

B4men Winactie Boek Koken met Vuur

Omdat wij jullie lezers ook graag nieuwe technieken willen laten leren, geven wij 2 boeken van Koken met Vuur weg. Wat moet je hiervoor doen?

-Like de B4men Facebookpagina (als je dit nog niet gedaan hebt)

-Like en Deel het bericht op de B4men Facebookpagina

-Tag een vriend waarvan jij vindt dat ook hij dit boek moet lezen

-De winnaar wordt zondag 9 juli 2017 bekend gemaakt

 

Winnaars boek Koken met Vuur

Gefeliciteerd Bob Slok Soede en Richard Jansen met jullie exemplaar van Koken met Vuur. Er wordt met jullie persoonlijk contact opgenomen voor de verdere afhandeling.

 

Auteur: Niklas Ekstedt
Uitgever: Spectrum
Pagina’s: 240
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer