MuziekMuziek

Eten bij Foodbar Loulou in Amsterdam is een lekkere beleving.

Wat hebben wij toch vervelend werk… we mochten weer uit eten voor B4men. Dit keer werden we verwacht op het Krakersplein in Amsterdam bij Foodbar LouLou. Dit stukje Amsterdam west is zich momenteel op food gebied heel hard aan het ontwikkelen. Heel veel leuke eetgelegenheden en uiteraard de Foodhallen zijn zich keihard aan het bewijzen. Foodbar LouLou zit een klein beetje uit de loop maar ik kan alvast verklappen dat het zeker de moeite waard is om een paar stappen verder te lopen.

Foodbar LouLou

Voordat wij op pad gaan checken wij ook altijd even de reviews op internet om te lezen hoe andere mensen het ervaren hebben. Helaas waren veel reviews niet heel positief. Dit maakte ons nieuwsgierig of deze reviews ook met onze ervaring overeen zou komen. Marie Louise en ik zijn dus gewaarschuwd en wij gaan met onze kritische blik naar Foodbar LouLou. Het eerste wat ons opvalt of eigenlijk NIET opvalt is de naam aan de buitenkant. LouLou staat subtiel op het raam maar dit viel mij pas op met weggaan ….whahaha beetje laat dus. De binnenkomst is erg tof. Het heeft een beetje een Scandinavische uitstraling maar dan gecombineerd met de warmte van een Franse Bistro. Het voelt heel prettig aan en je voelt je ook meteen op je gemak. Dit is iets wat wij altijd heel belangrijk vinden. Je wilt als je uit eten gaat ergens op je gemak zitten en je niet opgejaagd voelen of je bekijks voelen zitten.

 

Review Foodbar LouLou

De bediening was ontzettend goed. Niet overdreven maar wel vol met passie, daarbij werd er ook goed uitgelegd welke wijn bij welk gerecht het best zou passen. Ik heb pas gelden nog een artikel op B4men geschreven over het onderschatten van het gastheerschap tegenwoordig. Een goede gastheer of gastvrouw kan je avondje uit namelijk maken of breken. Je kan nog zo goed eten serveren, als je niet vriendelijk bediend wordt, dan smaakt je eten ook minder goed. De kaart bij Foodbar LouLou is klein maar daardoor overzichtelijk en er staat voor ieder wat wils op. Ik koos voor een carpaccio van octopus en Marie Louis koos voor een rundercarpaccio. Beide carpaccio’s waren goed op smaak en het was ook echt vers. Geen kant en klare producten en iets wat ik heel erg fijn vond, was dat mijn dressing op de octopus ook lekker spicy was. Als hoofdgerecht deelde wij een Tomahawk Steak die geserveerd werd met zelfgemaakte patat en zwarte bonen. De Tomahawk was tot in perfectie bereid en de beurre noisette die erbij geserveerd werd wilde je het liefst opdrinken. Zoals jullie weten krijg je van ons sowieso al bonuspunten als er zelfgemaakte patat bij een gerecht geserveerd wordt, in plaats van een zak kant en klare friet. Helaas waren ze de zwarte bonen vergeten uit te serveren, dus daar kan ik geen oordeel over vellen. Normaal gesproken zouden we dit echt als een minpunt ervaren, maar omdat de rest van de avond goed verlopen was en het tijdens het uitserveren van het hoofdgerecht erg druk werd, zijn we mild in ons oordeel. Het kan heus wel een keertje gebeuren dat iemand wat vergeet. Daarbij misten we het niet en kwamen wij er ook te laat achter…namelijk toen alles al op was.

Rundercarpaccio
carpaccio van octopus

Nagerechten

Normaal gesproken nemen wij geen nagerecht maar we zaten nu zo ontspannen dat we onszelf de tijd gunde om toch een nagerecht te nemen. Ik koos voor een kaasplankje bestaande uit een stukje epoisse, boerenbrie, blauwader en een stukje boerenkaas…heerlijk! Marie Louise trok haar neus op, want die vindt vooral de epoisse erg stinken hahaha. Zij koos ,hoe kan het ook anders, voor een chocolade lavacake. Haar chocolade cake was goed van smaak alleen de binnenkant was niet gesmolten….iets wat wel moet bij een lavacake. Dit was wel een minpunt, hahaha je moet iets te zeuren hebben! Er werd gevraagd of we nog een dessertwijn wilde hebben. Marie Louise wilde in eerste instantie niet omdat zij na 2 wijntjes al behoorlijk aangeschoten was en eigenlijk dessertwijn nooit lekker vindt. De gastheer vroeg of zij in ieder geval wel wilde proeven omdat hij zeker wist dat ze dit heel erg lekker zou vinden. Tevens maakte hij nog een grapje dat het hem niet uitmaakte dat ze dronken naar huis zou gaan, als je maar genoten hebt van een heerlijke avond. Hier konden wij hartelijk om lachen en het geeft ook aan dat hij goed aanvoelde tegen wie je wat kan zeggen. Hij had absoluut niet gelogen, want de dessertwijn was echt super lekker en ook Marie Louise sloeg een glaasje niet af.

Conclusie

Tja, ik denk niet dat dit nog enig uitleg nodig heeft. Onze verwachtingen waren niet hoog door de negatieve reviews, maar wij weten niet waar die op gebaseerd zijn. Wij hebben echt ontzettend lekker gegeten en vonden het personeel ook heel erg vriendelijk. Het restaurant valt niet heel erg op vanaf de buitenkant, hier kunnen ze dus nog wel wat winst behalen. Voordat je denkt dat wij betaalt krijgen om positieve review te schrijven, dit is niet het geval. Wij hebben daar mogen eten en mogen eerlijk onze ervaring opschrijven. Als wij (helemaal) niet tevreden zouden zijn, dan komt er geen review en zullen wij dit altijd eerlijk vermelden aan de persoon in kwestie. Wij gaan zeker nog een keertje terug komende zomer. Foodbar LouLou heeft namelijk ook een mega groot terras die wij ook wil testen. Kijken of dit ons net zo goed bevalt als het diner! Wordt vervolgd……

Ik heb helaas geen goede foto’s van het hoofdgerecht omdat ze helemaal mislukt zijn. Ik vind het zonde om deze te posten, want dit zou de kwaliteit van het eten teniet doen. Je moet ons dit keer dus op ons woord geloven.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer