MuziekMuziek

Een mannen interieur?! Zo maak je dat.

Mannen interieur volgens b4men

Een mannen interieur…..wat is dat eigenlijk? Whahaha inmiddels heb ik hier op de blog al wel een paar keer over geschreven en tips over gegeven. Een mannen interieur blinkt vooral uit in functionaliteit. Een grote televisie, een goede hifi installatie en een lekkere bank. Veel meer heeft een man niet nodig. Toch hebben ook mannen behoefte aan wat sfeer en geborgenheid. Ik geef je graag de nodige tips om ervoor te zorgen dat ook jouw mannen interieur meer is dan alleen functioneel.

een donker stoer interieur

Hoe creëer je een mannen interieur

Bij een mannen interieur denk ik vooral aan een stoer interieur. Dit kan je heel goed zelf creëren. Een stoer interieur vraagt om lef en creativiteit. Begin met een goed ontwerp. Het is heel belangrijk om vooraf goed na te denken over wat je in je huis gaat doen. Ga je puur voor ontspanning of moet je ook een werkplek maken. Kijk goed naar de ruimte, welke plekken zijn geschikt voor welke functie? Een eettafel tegen de muur met vier keer dezelfde stoelen is misschien wel iets te voorspelbaar en daardoor een beetje saai. Door er vooraf goed over na te denken en je te laten inspireren, voorkom je dat je het saai en voorspelbaar wordt.

een vakantie huis is ook goed te stylen

Welke meubels passen in een mannen interieur

Wanneer je de basis uitgewerkt hebt weet je met welke kleuren je wilt werken en waar je jouw meubels neer wilt zetten. Dan is het tijd om te gaan shoppen. Maar welke meubels gebruik je eigenlijk in een mannen interieur?

  • Houten tafel: houten eettafels zijn er natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Voor een stoere uitstraling is een houten eettafel van oud hout met veel noesten echt een must. Kies ook voor dikke poten, dit geeft ook een stoerdere uitstraling.
  • Verschillende eetkamerstoelen: kies voor verschillende eetkamerstoelen rond je tafel. Dit geeft een stoerdere en apartere uitstraling dan wanneer je vier dezelfde stoelen gebruikt.
  • Grote bank: een grote bank mag natuurlijk niet ontbreken. Ideaal om te gamen of om te Netflixen. Tegenwoordig kan je banken kopen met een diepere zit, dit maakt je bank nog beter om op te loungen.
houten tuinmeubelen

Durf te kiezen voor donkere kleuren en stoere materialen

Een mannen interieur mag best wat robuuster ogen. Dit kan dus door grote meubels maar ook door donkere kleuren te kiezen. Ben je bang dat een donkere kleur je woonkamer kleiner zal maken?? Dat is niet nodig. Juist een donkere kleur kan ruimte geven. Kies dan voor één muur die je in een contrastkleur maakt. Wil je echt stoer en robuust, dan is het heel tof om wat meer muren donker te verven. Dit zal naast een stoere uitstraling ook warmte geven. Iets wat wel lekker is in de winter.

planten in een mannen interieur

Grote planten maken je woonkamer helemaal af

Een mannenhuis kan soms saai zijn in kleuren en meubels. Dit kan je vaak al snel oplossen door een paar grote planten neer te zetten. Met groot bedoel ik ook groot! Dit kan een enorme eyecatcher zijn en de ruimte sfeer en letterlijk “leven” geven. Een grote plant heeft een stoerdere uitstraling dan een kleine plant. Wanneer je geen groene vingers hebt, zijn cactussen ook een hele goede optie. Deze hebben bijna geen verzorging nodig. Ze zijn stoer en kunnen aardig groot zijn. Een plant en het liefst een paar, maken jouw mannen interieur helemaal af.

Toffe accessoires maken een interieur ook helemaal af
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer