Dishonered, een leuke serie als je van wat sluipwerk houdt! Ik heb genoeg video’s op youtube gezien dat iemand vol Assassin gaat in Dishonored 2 en toen dacht ik, dit lijkt me wel een spel voor mij. Dishonored Death of the Outsider is dus een Standalone DLC. Dit houdt in dat je dus Dishonored 2 niet nodig hebt om het te spelen! Je speelt namelijk verder op het verhaal van Billy Lurk een huurmoordenaar.

De wereld van Billy Lurk

Je wordt wakker in de Dreadful Whale en die naam is er niet voor niets,  het ziet er namelijk meteen luguber en somber uit. Meteen komen de herinneringen naar boven en is het jouw taak om ‘The Outsider’ voor goed om te leggen. Ik heb dus niet zelf Dishonered 2 gespeeld en dat is dus ook niet nodig. Misschien wel leuk voor de mensen die de vorige delen hebben gespeeld, dat sommige dingen wel bekend voorkomen.

Alles wordt stap voor stap uitgelegd en langzamerhand komen er skillsets bij die je helpen je missies te voltooien. Je eerste doel? Je oude Mentor Daud te bevrijden van de Eyeless gang. Het fijne van deze game was dus al meteen dat je niet volledig in het diepe wordt gegooid en alles langzaam wordt uitgelegd. Je hoeft dus niet persé je enemies te vermoorden. Maar al zeg ik het zelf, er zijn wel leuke manieren een enemy om te brengen en die zijn niet zoetsappig!

The good and the bad

Wat ik je hiervoor al uitlegde is dus dat je meerdere manieren een missie kan voltooien. Toch zijn er fundamentele dingen die je wel eerst moet uitvoeren alvorens je verder kan. Anders is het zeker niet te doen. Wat ik wel jammer vind, is dat welke kant je ook kiest, er niet voor of nadelen aanzitten. Bij bijvoorbeeld Fable, dan ga ik wel heeeel ver terug, als je dus innocent mensen vermoorden dan kreeg je bad rep maar deed je weer goede dingen werd je weer beter. Bij Death of The Outsider kan je gewoon lekker je gang gaan met de keuzes met hoe je het aanpakt, er zit niet zo een gevoelskwestie bij.

onthoofding Dishonored DoTO

Je skillset groter maken

Er zijn meerdere manieren je skills te verbeteren. Eén daarvan zijn bone charms, sommige bone charms hebben ook corrupted charms. Dit houdt in dat als hij als charm minder damage ontvangt geeft je counter, dus corrupted charm, je trager bent met rennen. Zo moet je dus gaan wikken en wegen welke charms je het beste kan gebruiken voor de situatie en welke manier van werken je gaat gebruiken.

Standalone waardig?

Ik moet zeggen dat hij inderdaad standalone waardig is. Je kan de game voor een leuke prijs kopen… voor zo’n 24 euro heb je hem al in huis! Dit houdt gewoon in dat je een dikke game krijgt voor niet al teveel geld, waar je je echt een goede paar uur in kan verdiepen. Mocht je klaar zijn, dan kan je natuurlijk nog andere manieren bedenken om het spel te spelen. Probeer dan bijvoorbeeld volledig stealth te gaan of juist zoveel mogelijk mensen tegelijk om te brengen zonder gehoord te worden. De keuze is reuze!

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2