MuziekMuziek

hoe kies je de juiste parfum die bij je past

Het is erg belangrijk om een geur te dragen die bij je past. Zoals ik al heel vaak op mijn blog verteld heb, geef ik persoonlijk de voorkeur aan aparte en zware geuren die niet alledaags zijn. Nu staat niet altijd mijn hoofd naar een zware geur, dus zorg ik dat ik ook wat frissere geuren in mijn kast heb staan. Ik vind het ook belangrijk dat je rekening houdt met het parfum wat je draagt naar diverse gelegenheden. Ga je bijvoorbeeld uit eten, dan zou ik een niet al te zware geur dragen. Als je een te zware geur draagt, dan maak je kans dat de geur overheerst en kunnen andere gasten last hebben van het parfum wat je draagt.

In de loop der jaren verandert vaak je smaak. Nee, ik heb het dan niet over eten. Wat je eerst heel erg lekker vond ruiken, kan je misschien een paar maanden later helemaal niet lekker meer vinden ruiken. Kies daarom niet meteen voor de grootste inhoud, ook al is dit vaak voordeliger. Heb je een parfum die je echt lekker blijft vinden, dan kan je altijd nog een grotere inhoud nemen op het moment dat je favoriete parfum op is.

hoe kies je de juiste parfum

Een parfum moet je nooit kopen omdat je de geur bij een ander zo lekker vond ruiken. Iedere huid heeft een andere PH waarde en dit zorgt ervoor dat bij iedereen een parfum ook anders tot zijn recht komt of zelfs misschien helemaal niet tot zijn recht zal komen. Wat bij de één lekker ruikt, kan namelijk bij een ander vreselijk stinken. Als je de volgende tips in achting neemt bij het uitzoeken van een nieuw parfum, dan kan het eigenlijk niet mis gaan.

Tip 1:
Begin je zoektocht s’morgens vroeg. In de ochtend zijn al je zintuigen nog alert en ook is er dan in de parfumerie nog niet diverse geuren door elkaar gespoten.
Tip 2:
Spuit een geur direct op je huid en niet op zo’n papieren staafje. Zoals ik al eerder vermelde, een parfum verandert qua geur op het moment dat het met je huid in contact komt.
Tip 3:
Neem nooit meteen een beslissing, maar geef een geur de tijd om tot ontwikkeling te komen. Een parfum heeft meerdere lagen. Je hebt een top, midden en een basis. Je ruikt altijd eerst de top, dan komt het midden en tenslotte komt pas de basis tot uiting. Een geur heeft zeker wel een uur nodig om echt tot zijn recht te komen, dus geef het ook deze tijd. In deze tijd verandert de geur en kan je pas echt zeggen of het parfum wat je opgespoten hebt ook daadwerkelijk een geur is wat jou aanpreekt.
Tip 4:
Spuit nooit teveel verschillende geuren door elkaar. Hoe meer geuren je opspuit hoe moeilijker het wordt om echt tot een oordeel te komen. (alle geuren ga je namelijk door elkaar heen ruiken.)
Tip 5:
Het klinkt misschien stom, maar neem wat koffiebonen in een zakje mee. Bij het ruiken van diverse geuren krijgt je neus natuurlijk ontzettend veel aroma’s binnen. Door het ruiken aan koffiebonen tussen de geuren door wordt je neus geneutraliseerd en blijft de intensiteit van elke afzonderlijke geur gelijk. Je kan dan dus beter een keuze maken.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer