MuziekMuziek

Destiny 2 Beta Launch Event in Utrecht

Woensdag voorspelde een leuke avond te worden in Utrecht! Ik ging samen met Timo op pad naar de DeFabrique in Utrecht waar het Destiny 2 Beta launch event werd gehouden. Ik was geplaatst in het Fireteam van 3FM, ze hadden namelijk versterking nodig van twee man. Zodoende kreeg ik een invite en Patrick Smeets van DutchCowboys ook. Patrick met ruim 2900+ uur in Destiny 1, waarbij ik net boven de 200 uur uitkom, dacht… we hebben dit wel in de pocket straks.

Zie hier meteen al de aftermovie, en ja ik ben voor het eerst gefilmd haha.

De locatie was top en gaf echt het gevoel van Destiny goed weer. Een ‘verlaten’ fabriek waar nog overal onderdelen hangen en staan die toen werden gebruikt, maakt de sfeer des te beter. Leuk aangekleed met hier en daar een banner en intergalactische verlichting. Het beloofde echt een leuke avond te worden. Eerst maar wat gedronken, rond gewandeld en mijn teamgenoten gezocht. Verder stonden er achterin zes PlayStations waar je Destiny 2 op kon spelen. Op de mainstage stonden er acht klaar, waar de Fireteams, waaronder 3FM, speelden.

Helaas waren de zes PlayStations die achterin stonden uiteindelijk offline. Ik denk dat dit kwam omdat de servers overbelast waren, omdat de Xbox spelers ook diezelfde avond van start konden gaan. Als je eenmaal in het online gedeelte zat, had je eigenlijk geen problemen. Best wel jammer voor de overige bezoekers die niet in een Fireteam zaten. Iedereen had het gelukkig wel naar zijn of haar zin bij de mainstage, want daar was in principe een hoop te zien en zo kon je ook de livestream volgen op twitch.tv/gamekings en uiteindelijk mij dus ook zien spelen! (Je kan mijn team en ik trouwens terugkijken via deze link rond 01:47:00 komen wij op)

Fireteam 3FM

Ik speelde dus namens 3FM en wij mochten een potje control spelen tegen andere mensen online die ook de Beta hadden. We konden dus een Clan tegenkomen die al aardig ingespeeld was met elkaar of gewoon een random groepje die bij elkaar geraapt is. De control is iets aangepast ten opzichte van Destiny 1. Het is een capture domination mode, het gaat er dus niet om hoeveel mensen er bij de vlaggen staan daardoor gaat het niet sneller lopen. Hier kan je er dus wel bijblijven, in geval dat je overrunt word door enemies. Verder is het zaak om 75 punten te halen en dus niet vaak dood te gaan. Helaas ging dat bij ons eerste potje niet helemaal volgens plan en kon ik het niet echt vinden met de Hunter die ik speelde, omdat ik Titan class meer gewend ben. Tweede potje ging wel beter maar helaas net aan niet gewonnen. Wel stonden we op een gegeven moment 10 punten voor op het andere team! Ik ben wel trots op mijn team dat ze het zo goed deden en probeerde te communiceren.

Release van Destiny 2

Het duurt gelukkig niet zo lang voordat Destiny 2 uitkomt. Namelijk op 6 september voor de PlayStation 4 en Xbox One. De PC versie komt wat later, die volgt namelijk op 24 oktober.

 

Ik zie jullie weer volgende week!

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos