MuziekMuziek

De nieuwe Jaguar E-Pace is dik en sportief. Autoreview B4men.nl

Ik ben de afgelopen tijd weer lekker druk geweest met het testen van mooie auto’s. De eerst die ik aan jullie ga voorstellen is de Jaguar E-Pace. De hele dikke nieuwe sportieve suv van Jaguar moet onze zware test weer ondergaan. Ik ben benieuwd of hij ons kan overtuigen.

Jaguar E-Pace een katje die je niet zonder handschoenen beet pakt.

Soms zit er achter het design van een auto een groter verhaal dan je denkt. Natuurlijk zijn ze druk bezig met mooie lijnen en een strak design maar vaak gaat er achter die lijnen net even meer schuil dan je denkt. Zo ook bij deze Jaguar E-Pace. De ontwerper van Jaguar heeft een studie gedaan naar de reden waarom mensen zo smelten van kittens en puppy’s. Het blijkt te zitten in de verhoudingen tussen hoofd, lijf en poten. Met die uitkomst kon hij wel wat en met dat idee is hij aan de slag gegaan voor het ontwerp van de E-Pace. Whahaha, toch kan ik niet echt zeggen dat ik de auto nu heel schatig vind. Maar ik snap nu wel het idee achter de auto. Als je goed kijkt vallen een aantal dingen op. Een grote kop, een “klein” lijf en die enorme 22″ sloffen maken die grote poten. Het is een leuke en bijzondere manier om eens naar een auto te kijken. Leuke detail voor wie dit verhaalt een beetje vreemd vind, check eens de vooruit van de auto. Iedere Jaguar heeft een jaguar in de voorruit maar de E-Pace heeft een jaguar met welp!

Onze ervaring met de Jaguar E-Pace

Het exterieur van de auto laat al wel zien dat de auto een iets andere doelgroep moet aanboren dan de “normale” Jaguar rijder. De auto is dikker, sportiever en een tikkie patserige dan de andere modellen. Ik vind jaguar een merk voor mannen die succes en stijlvol combineren en dit subtiel laten zien. Dat is met deze Jag wel even anders. Ik vind de auto zeker niet lelijk maar ik moet even wennen aan dat dat idee. Toen wij instapte moesten wij wel heel hard lachen!! Diep rood leer en zwart suède in het interieur gaven mij eerder het gevoel van een Russisch bordeel dan van een stijlvolle auto….sorry als ik nu heel veel Russen beledig. Ook nu weer een kwestie van smaak uiteraard maar ik persoonlijk zou voor een iets ander interieur gekozen hebben. Verder is de auto van alle gemakken voorzien. Iets waar ze bij mij thuis altijd naar kijken is stoelverwarming en dan zeker achter…check die was er. Ook heel fijn, tegenwoordig is dat er 3 12 volt aansluitingen achter zitten. Ideaal voor de tablets op een lange reis. Het dashboard vind ik heel mooi en strak. Er zit geen knop te veel op.

Een week rijden met de E-Pace

Niet onbelangrijk voor een autoreview is hoe de auto rijd. Nou daar kan ik kort over zijn…geweldig! De Jaguar E-Pace is een heel fijne auto om mee te rijden. Ik heb er korte “snelle” ritjes meegemaakt en ook langere ritten mee gereden. Op beide scoort de auto heel goed. De E-Pace is fel en kan echt heel snel uit de startblokken schieten. Echter wil je rustig en beheerst naar Zuid Frankrijk op vakantie, dan is deze auto ook een goede reispartner. Toch zal je wel sneller wat te fel en te snel rijden met deze Jaguar omdat alleen het geluid van de ronkende motor aan iedereen te laten horen. Is toch zonde en aso als je er alleen zelf van kan genieten toch?? Nu is het niet de grootste suv maar ook zeker geen kleintje, toch rijd hij wel als een kleintje. Dit bedoel ik positief! Grote suv’s kunnen in bochten overhellen of met optrekken wat traag reageren. De wegligging van de E-Pace is super strak en sportief. Deze welp heeft het karakter van een grote kat.

Met deze Jaguar E-Pace gingen wij op pad

De Jaguar E-Pace is een leuke suv die je zelfs voor een redelijk budget kan aanschaffen, hij is er namelijk al vanaf: € 48.800,-. Oke, wij krijgen voor de blog vaak de toch wel iets dikkere uitvoeringen mee. Ze moeten immers wel een beetje indruk op ons maken. Dat je de auto heel dik en duur kan maken bewijst de E-Pace die wij gereden hebben met €  102.702,-. Hier krijgen wij een hele dikke P300 2.0 AWD Automaat voor met R-Dynamic HSE. Wat erop en aan zit heb ik hieronder staan. Natuurlijk is het heel veel geld voor een auto en eerlijk is eerlijk ik weet niet of ik zoveel geld zou uitgeven voor een auto als ik het zou hebben. Toch heb ik deze auto wel met wat kleine aanpassingen op een verlanglijstje gezet.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer