MuziekMuziek

De luxe van de nieuwe Kia Sorento.

Oude liefde roest niet is het gezegde en ik kan dit na een week rijden in de Kia Sorento wel of niet aan jullie bevestigen. Mijn eerste auto waar ik echt heel erg trots op ben geweest was een Kia Sorento. Ik heb hem twee jaar geleden weg gedaan omdat hij gewoon te duur werd. Ik had een Sorento uit 2003 en dat was het eerste model van de Kia Sorento. Toch kan ik nog steeds dat model Sorento erg waarderen. Of de verandering groot is….?

DSC03674 DSC03684

De nieuwe Kia Sorento

Doordat ik de auto zelf heb gehad was ik natuurlijk super enthousiast om de nieuwe Sorento te mogen testen. Jeetje wat is de auto veranderd!! Het was alsof ik een jeugd vriendinnetje na 25 jaar weer tegen kom. Eerst even goed kijken of het haar wel is, want men… ze is volwassen geworden! Oké, ik word wel ouder maar je herinnering natuurlijk niet. De nieuwe Kia Sorento heeft eigelijk helemaal niets meer van de oude Kia. Toen Kia de Sorento op de markt zette was het de suv voor de gewone man. Deze suv kon bijna iedereen betalen, ik meen dat de eerste modellen al te koop waren rond de € 28.000,-. Natuurlijk is dat best geld maar kom op, voor een luxe suv is dat echt een schijntje. Dat is nu wel even anders met een prijskaartje vanaf € 48.995,-. Nu is het een auto om serieus te nemen. Het niveau van luxe is dan ook wel hoog. Je krijgt ongelofelijk veel auto voor je geld. Toch weet ik niet of het de juiste keuze is. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je een groot budget hebt, je misschien toch sneller zal kiezen voor een meer luxueuze  merk. Wanneer je budget niet groot is de keuze voor de kleinere en minder luxe suv talrijk geworden.

DSC03686 DSC03688 DSC03690 DSC03695 DSC03696

De Kia Sorento Uiterlijk en Innerlijk

De auto is door de nieuwe strategie wel echt buiten mijn budget gevallen. Toch blijf ik het een heel erg mooie auto vinden. De hoekigheid heeft hij nog steeds en het maakt de auto daardoor minder truttig, de grootsheid straalt van de auto af. Wanneer je het portier opent komt er een zee aan ruimte op je af…..wat een grote bak!! Iets wat mij echt opvalt is het Amerikaanse gevoel van de auto, ergens voelt hij niet als een Koreaan. De Sorento die ik meekreeg was werkelijk van alle gemakken voorzien. Stoelverwarming, zelfs achter tot grote vreugde van de kids, een laadbak om bang van te worden waar nog een rij stoelen in verscholen zit, een groots panoramadak mag natuurlijk ook niet ontbreken en voor de bestuurder ontbreekt het aan niets. De Kia Sorento die ik heb gereden heeft wel een iets duurder prijskaartje € 65.000,- . Is echt heel erg veel geld maar je krijgt dan wel heel erg veel auto.

DSC03703 DSC03704 DSC03698 DSC03705 DSC03693

Rijden met de Kia Sorento

Dit is en blijft een wagen die echt heel erg lekker en solide rijd. Ik heb toen der tijd met mijn Sorento het plezier van gewoon mooie tochten rijden met de auto al gevonden( was wel een dure hobby hoor, de oude Sorento was echt bepaald niet zuinig!) Dit is echt enorm verbeterd en onder het genot van een geweldig rijdende auto loopt de benzine meter echt beduidend minder hard terug dan in de oude Sorento. Wanneer je kiest voor deze auto, dan kies je voor luxe en comfort, het is geen raceauto en zo moet je hem dus niet benaderen. Hij heeft echt wel power maar de auto rijd het allerbest wanneer je er lekker mee gaat cruisen. Vakantie met het vliegtuig…dat is zonde van deze auto!

DSC03869

Oude liefde roest niet!

Conclusie van een week rijden met de nieuwe Kia Sorento..oude liefde roest niet. Ik kan nog steeds verliefd worden op mijn jeugd vriendinnetje:-) Ik kan haar alleen nu niet meer betalen. B4men waardig? Nou, dat dacht ik wel, ik geef de Sorento een heel dikke en luxe 9.

DSC03775 DSC03675

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer