MuziekMuziek

De Kapsel en Baard trends voor mannen. najaar / winter 2014 / 2015

De trends voor mannen dit najaar op het gebied van haar en baard.

De trends veranderen dit najaar niet heel spectaculair. Waar we de afgelopen jaren behoorlijke veranderingen hebben gezien op het gebied van de haartrends, borduren we nu een beetje voort op diezelfde trends van toen. De baard was heel even aan het verdwijnen, maar zoals ik het nu kan inschatten blijft de baard de komende tijd zeker hip. De echte die hard trendsetters zullen de baard inmiddels hebben afgeschoren, want de baard is voor hen veel te mainstream geworden. Voor de trendvolgers (de grootste groep) is de trend van een baard pas net begonnen. Op het gebied van het haar zijn de trends subtiel naar weer iets langer aan het verschuiven. De heel kort geschoren zijkanten worden weer wat bedekter en de overlopen worden weer wat minder hard.

De Trends voor Mannen kapsels

Zoals gezegd worden de kapsels langzaam weer iets langer en minder extreem. De gentleman kapsels zijn de trend deze winter, de scheiding blijft dus ook deze winter nog duidelijk in het haar. Ook met wat langer haar is de scheiding goed ingeschoren te dragen (meer info over de geschoren scheiding klik hier). Een opkomende trend is het ‘natuurlijk haar’. Los gedragen en het liefst zo wild mogelijk. Ruig is wel een goed woord bij deze kapsels. Het is denk ik een beetje een tegen beweging van alle strakke scheidingen. Voor mensen met krullen is deze trend echt super, je kan eindelijk weer je krullen de ruimte geven. De volgende foto’s geven de trends van deze winter goed weer. Voor meer foto’s volg mij op Pinterest.

De Trends voor de Baard

De baard is nog steeds een ‘hot’ ding. Waar we een jaar of twee geleden voorzichtig begonnen met een stoppelbaardje en vorig jaar de ruige volle baard, is de baard van nu is vol en gecultiveerd….gewoon goed onderhouden!! Een baard is geweldig en ik draag mijn eigen baard vol trots. Ik vind wel dat een baard de onderhoud moet krijgen die nodig is. Ik heb mijn eigen baard een tijd lang laten groeien om eens te kijken of ook ik een grote baard kon hebben. Ik kwam na ook kritiek van uit anderen erachter dat met mijn baardgroei zo’n soort baard geen optie was. De gaten in mijn baard en de alle haren die gingen uitsteken maakten mijn baard juist lelijk. Dus dan maar de baard iets korter en mooier….toch!! Voor meer foto’s van baarden volg mij op Pinterest.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Hoi B4men,

    Ik geniet enorm van jullie herenkapsels, maar kunnen jullie ook eens kapsels creëren en plaatsen van kale en kalende mannen zoals ondergetekende.

    Groet,

    Pieter

Written by Jan Willem Huffmeijer