MuziekMuziek

De Baard in 2015, hoe draag je jouw baard in 2015.

De baard!, draag je die nou wel of niet in 2015?? Nou, laat ik daar kort over zijn….Ja zeker wel!! Natuurlijk kijk ik ook tv en lees ik kranten en ja die hebben de baard allang afgeschreven. Het zou echt niet meer hip zijn!! Nou, daar ben ik het echt niet mee eens. De baard is niet alleen maar een hip mode dingetje wat je op je kin laat staan om zodra hij niet meer hip is af te scheren!!! Oké, er bestaan verschillende soorten baarddragers, je hebt de ‘hipsters’ die hebben inmiddels geen baard meer want het is niet meer hip! Maar als je nog een paar hipsters kan vinden die niet hebben opgelet, dan dragen ze zeker nog een baard.

Tegenover de hipsters, staan de diehard baarddragers, deze baardmannen hebben vaak erg lange baarden en moeten er niet aan denken om de baard ooit af te scheren. Deze baard dragers vormen vaak groepen en verenigingen zich met andere diehard baard dragers en vinden een man zonder baard geen man.

Hipster of diehard baarddragers, de grootste groep baarddragers  blijven de mannen die nu de baard durven te gaan dragen. De mannen die niet voorop lopen in de mode, maar de mode juist groot maken. Het zijn mannen die even de kat uit de boom kijken en dan vaak nog een duwtje nodig hebben voordat ook zij overstag durven gaan.

De Baard in 2015 de trend

De trends voor 2015 op baarden gebied is niet heel anders dan in 2014. De echte hipsters dragen geen baard, want volgens hen kan de baard echt niet meer!! Ik heb juist het gevoel dat de ‘gewone’ mannen nu juist pas echt los gaan. Bij mij in de barbershop zie ik juist nu steeds meer mannen die een baard laten staan en de baard ook graag goed willen laten verzorgen. Dit zal zeker tot de zomer van 2015 doorzetten. Wat de baard in het najaar gaat doen is nog wat onzeker.

Welke stijl en wat voor soort baard draag je in 2015

De baard die echt een trend is en blijft, is de volle baard. Een volle baard is netjes en goed verzorgt het model kan wat verschillen en wordt ook bepaald door je gezichtsvorm.

De trend die langzaam wat terug komt is de stoppelbaard. Waar het eerst voorzichtig begon met een stoppelbaard zal het daar ook nu gaan eindigen. De stoppelbaard is namelijk een mooie tussen oplossing, geen gedoe met scheren maar ook niet de verzorging van een volle baard.

De grote baard, deze trend is al wat gestopt in het najaar van 2014. De groot, groter, grootst baard is voor veel mannen simpelweg teveel werk. Ze vinden het vaak wel erg cool en mooi, maar de gewone man is er nu ook achter hoeveel werk daarin zit. Respect voor de baard en de man die hem wil dragen.

De Baard zal dus zeker blijven en het straatbeeld komend jaar nog wel sieren.

Leuke baard artikels:

Zien hoe ik mijn eigen baard onderhoud

Alles over De Baard klik hier

De baard trends van het afgelopen jaar klik hier

Baardverzorging klik hier

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer