MuziekMuziek

Daarom is Vet Vlees zo lekker

rundvlees sukade

Mager of vet vlees, wie is er niet gek op? Ik ben er in ieder geval wel helemaal weg van. Jammer is alleen dat het lijkt alsof je dit in deze tijd niet meer hardop mag zeggen. Dan maar een shoutout vanuit mijn kant…. mensen eet vlees en dan vooral lekker vlees! Of ik het zielig vind voor de dieren? Tja dat is altijd een lastige maar het zit in onze natuur en in de natuur om ons heen. Dieren eten dieren! In vlees zitten bouwstoffen die ons lichaam heel erg goed kan gebruiken. Vlees geeft namelijk een berg energie. En vet is heel belangrijk hierbij, vet geeft namelijk smaak én energie! Daarom is Vlees met vet zo lekker!

Vlees met vet is wel lekker!

Wanneer ik bij een slager sta of in de supermarkt ben, dan kan ik kwijlend kijken naar de stukken vlees. Mijn ogen zien en weten gewoon wat mooi en lekker vlees is. Dat weten jouw ogen trouwens ook! Toch luisteren wij niet genoeg naar onze zintuigen. Wij overrulen onze gevoelens met onze gedachten. Wanneer je kijkt naar mooi vlees, vallen we van nature op vlees met voldoende vet! Een mooi vetlaagje om het vlees of een mooie marmering door het vlees. Toch hebben wij jarenlang moeten leren, dat vet in en om ons vlees ongezond zou zijn en vet niet lekker… Maar mensen: dit is zo niet waar!!! Vet is een hele belangrijke energie gever! Niets geeft meer energie per gram dan vet, alleen moeten we het weer op de juiste manier gaan eten. Naast de bergen suiker en gefabriceerd voedsel is een berg vet uiteraard niet goed. Daarom moeten wij terug naar de juiste basis en de juiste voeding. Eet normale porties en eet vooral alles wat jezelf moet klaar maken. Vers eten met een mooi stuk vlees is super voedzaam. Leer weer koken en vertrouwen op je zintuigen.

Heel mooi rundvlees dit zijn de schouder en nek stuk van een rund.

Hoe weet je wat lekker vlees is

Hoe ontstaat er nu vet in vlees? Vet in het lichaam ontstaat wanneer er meer energie binnenkomt dan dat verbruikt word. Deze extra energie wordt omgezet in vetzuren en opgeslagen in het lichaam. Deze opslag is een reserve voor barre tijden, wanneer we meer energie verbranden dan dat we tot ons hebben genomen. Dit is een kwestie van aankomen en afvallen. Wanneer we goed voor onze dieren zorgen en ze op de juiste manier wat meer energie binnenkrijgen dan ze verbruiken, dan ontstaat er heerlijk vet in en rond het vlees. Dit vet zorgt voor smaak en bovenal voor een mooie malsheid van het vlees. Daarom is vet zo belangrijk. Hoe vaak wij wel niet de vraag krijgen waarom iemand zijn magere runderlappen niet mals krijgt……mager vlees is per definitie niet malser dan vlees met veel vet. Kies gewoon voor mooi en vooral lekker vlees.

mooie marmering van vlees

Minder vet eten en toch kiezen voor vlees met vet

Wij zijn steeds verder van vet in vlees komen te staan. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze vet niet lekker vinden en vooral het mondgevoel niet kunnen waarderen. Ik snap je niet, maar ik kan er wel inkomen. Wanneer je een lekker steak wilt eten, vind ik de krokant gebakken vetrand juist heel erg lekker. Maar goed! Vet is het eerste wat reageert op de warmte van je pan. Het vet zal smelten en zijn smaakstoffen afgeven aan het vlees. Het vet is ook een beschermer van het spierweefsel zelf. Vet zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en niet uitdroogt. Daarom moet je het vet omarmen in het vlees. En wanneer je het echt niet lekker vind, snijd het dan na het bakken van je vlees af….doe dit alleen niet wanneer je naast mij zit of wanneer ik het kan zien. Geniet gewoon van Vet Lekker Vlees.

rundvlees sukade

Tips en lekkere recepten op B4men:

Voor meer informatie over vlees kan je kijken op vlees.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer