MuziekMuziek

E3 2018: Wat hebben de game publishers ons te bieden vanuit L.A? – part 1

Wakker blijven met een mix van Red Bull en koffie, met je vrienden achter de buis of druk actief in de chatbox. Hoe je het ook beleefd hebt, de E3 staat garant voor kleine oogjes de volgende dag. In dit eerste deel bespreek ik de persconferentie van EA, Microsoft, Bethesda en kort over Devolver. Wees gerust, ik knal de aangekondigde games erin op hetzelfde tempo als waarin Microsoft afgelopen nacht zijn aankondigingen deed. Razendsnel dus! 

Zaterdag 9 juni: “EA aan het roer”
Waar het bij ons net avond begon te worden, kon L.A. genieten van een bescheiden voormiddag zonnetje. Na een korte teaser begint de officiële kickoff van de E3 2018:

 • Battlefield 5: De welbekende First Person Shooter van Dice krijgt weer een vervolg. Ditmaal mogen we knallen in een WW2 setting. Battlefield 5 heeft altijd al zijn eigen formule gehad, maar giet er nu ook nog eens het populaire Battle Royale sausje overheen. Hate it or love it!
 • Star Wars Jedi: Fallen Order: Dit is een nieuwe game die zich gaat afspelen tussen Episode 3 en 4 in. De nadruk bij deze game wordt gelegd op de geschiedenis van de Jedi en de jacht op dien.
 • Anthem: De gaming community heeft naar mijn gevoel niet al te veel vertrouwen meer in developer Bioware. Of ze het hun nieuwe RPG, Anthem, het vertrouwen van het publiek terugwinnen zal mij nog benieuwen. De trailer zag er in ieder geval gelikt uit.
 • Indie & Sport: Unravel 2 ligt in het verschiet! Het bolletje wol uit het eerste deel, maar nu ook in Co-Op. Ook Sea of Solitude heeft een teaser laten zien. De game heeft een geanimeerd stijltje en oogt duister en mysterieus. Ook mobile gamers blijven niet achter. RTS game Command and Conquer is vanaf nu beschikbaar voor IOS en Android. De sportfans onder ons kunnen ook weer even vooruit! Fifa 19 is vanaf 28 september beschikbaar en bevat een Champions League mode. NBA Live 19 en Madden NFL 19 komen ook weer onze kant op.

Zondag 9 juni: “Microsoft weet zich in topsnelheid te herpakken”
Microsoft gaat al decennialang een strijd aan met Sony Playstation. Microsoft liep sinds de huidige generatie consoles achter in de race, maar deze E3 gooien ze de lat voor Sony flink hoog.

 • Microsoft Exclusives: Ook dit jaar weer hebben we het standaard rijtje. Er zijn eerste beelden vertoont van Halo: Infinite. Daarnaast krijgen we een Forza Horizon 4, kunnen we Gears of War 5 op het lijstje zetten, verschijnt het al bekende Crackdown 3 op 19 februari en komt de prachtige indie-titel Ori and the Will of the Wisps ergens in 2019 uit.
 • Fallout 76: Deze game zou in omvang vier keer zo groot moeten zijn als Fallout 4. De game is vooral gefocused op co-op survivallen in de Wasteland en het samen bouwen aan vestigingen. Een afwijking van het gebaande pad, maar absoluut interessant! Vanaf 14 november beschikbaar.
 • Sekiro: Shadows die Twice: BAM! From Software, developer van de befaamde Soulsbourne games, komt met een nieuwe IP. In deze game kruip je in de rol van een badass met een mechanische arm. De game verschijnt in 2019 voor PS4, Xbox One en PC.
 • Vervolgen van bekende franchises: We mogen binnenkort weer onze parkour-moves uitoefenen en zombies slopen in Dying Light 2. Ook ligt er 15 maart een Division 2 voor ons klaar en verschijnt Devil May Cry in de lente van 2019. Alsof dat nog niet genoeg spektakel is, gaan we vanaf 22 februari 2019 met de mijnlamp op ons hoofd verder in Metro: Exodus.
 • Cyberpunk 2077: Deze afsluiter liet te veel achter om op te noemen: Bekijk maar gewoon de video:

Zondag 9 juni (nacht): “Gaat Bethesda met een nieuwe The Elder scrolls komen?!”
Skyrim blijft menig gamer nog lang bij. Ondanks dit succes, snakken we inmiddels al een tijdje naar een nieuw deel binnen de reeks. Deze persconferentie geeft antwoorden!

 • DOOM Eternal: We kennen DOOM als oldskool shooter, maar ook tijdens de current gen consoles generatie is er een DOOM verschenen. Dit tweede deel bevat ongetwijfeld nog meer vliegende kogels, explosies en het aan de lopende band uit elkaar scheuren van monsters.
 • Starfield: Er gaan al langere tijd geruchten in de rondte dat Bethesda werkt aan een nieuwe rpg. Gisternacht (of eigenlijk vanochtend vroeg) werd dit bevestigd met de eerste teaser van Starfield.
 • Rage 2 & DLC’s: Daarnaast is Rage 2 aangekondigd, krijgen we een DLC van Prey en Wolfenstein en komt er een The Elder Scrolls cardgame aan.
 • The Elder Scrolls VI: Het is heel minimaal. Toch is het tenminste iéts. Een teken van leven:

Zondag 9 juni: “Devolver: Lekker de draak steken met onwetende kijkers”
Devolver was net als vorig jaar weer een vreemde eend in de bijt. We kregen een kort, scripted toneelstukje te zien waarin constant geschakeld werd tussen de presentatoren en acterende koppels uit het publiek. Naast een hoop ongein en gescheld werden er drie titels aangekondigd. De Over the Top Metal Wolf Chaos XD, My Friend Pedro en SCUM.

Vanaf aankomende woensdag wordt het E3 2018 verslag voortgezet. In part 2 ga ik de persco’s van Ubisoft, PC, Sony en Nintendo bespreken! Uiteraard worden verscheidene bovenstaande games besproken door b4men’s eigen Nick Strijbos!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer