MuziekMuziek

Column Pascal Meulenbelt: Woordgrappen en flauwe humor zijn de kwaliteiten van Hans

De regendruppels tikken in het ritme van de negende symfonie van Beethoven tegen de het spierwitte dak van de camper. Het is 7 uur in de ochtend en Betsie is een ei aan het bakken. ‘Heerlijk een eitje, in Nederland eten we 3 keer per week een eitje’. Wanneer je een blik werpt op de ontbijttafel in de camper zie je daar nog meer ‘Hollandsche’ producten. Pindakaas, chocopasta en echte Nederlandse kaas. Op de vraag of ze geen behoefte hebben om producten uit de omgeving te proeven reageert Betsie: ‘Die eet ik thuis toch ook niet. We zijn zes weken weg. Ik heb flink ingeslagen om deze weken lekker te eten’. 

Het is een vrije dag deze regenachtige woensdag. Terwijl de ochtend vordert, het ontbijt verorberd is probeert de zon zich een weg te wurmen door de bewolking heen. Binnen no-time staan alle vrouwen van de groep met hen was buiten. ‘De zon schijnt, nu kunnen de kleren hopelijk een beetje drogen’. De 6 weekse rondreis van deze, ietwat op leeftijd, groep is soms hardwerken. Terwijl de vrouwen de natte was proberen te drogen staan zijn ook al veel van hen mannen uit de veren. ‘Het is droog, een mooi moment om de camper schoon te maken’ aldus Hans terwijl hij zijn baard scheert. Het scheren van zijn baard is een vast onderdeel van zijn ritueel ‘s ochtends.  Zijn wangen zijn nog zo glad van de voorgaande dagen dat er geen enkel haartje door de lucht heen waait. Na het scheren pakt Hans snel een emmer en een zeem en begint de camper schoon te maken. ‘We hebben vandaag een vrije dag dus eindelijk tijd om de camper even lekker in het zonnetje te zetten’ zegt Hans bulderend van het lachen. Woordgrappen en flauwe humor zijn de kwaliteiten van Hans en degene die er het hardst om lacht is Hans zelf. 

Na het doen van de was, het poetsen van de camper is het inmiddels al ruimschoots tijd voor en borrel. Het is immers al 11 uur geweest. Het is tenslotte vakantie! Terwijl Hans en Betsie hun welverdiende borrel drinken kijkt hans Nederland 1. De schotel, van het formaat ufo, maakt het mogelijk dat Hans zijn vertrouwde programma’s kan kijken. ‘Ik kan het niet maken om na 6 weken terug te komen en dan niets te weten van de kandidaten van Heel Holland Bakt’, aldus Hans. 

De uren verstrijken, de borrels vloeien rijkelijk en Betsie is opzoek naar haar keukenschort. Ook op een vrije dag moet er gegeten worden. “Wat er op het menu staat? Aardappelen, een gehaktbal met jus (thuis al ingevroren) en wat sperziebonen”. 

Mijn meest gelukkige moment van de week is wanneer ik zie dat ‘We zijn er bijna’ weer uitgezonden gaat worden. Mijn zomer is niet compleet met een stel reizende bejaarden. Dit stel bejaarden zorgen voor mijn ultieme ‘rustmoment’ in de week. In dit uurtje kan ik alle drukte van het dagelijks leven even vergeten en wegdromen met deze groep bejaarden. In mijn gedachten ben ik er live bij wanneer zij een Jeu De Boules iets te hard werpen maar er smakelijk om kunnen lachen. We zouden nog zoveel kunnen leren van deze groep bejaarden… 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer