SelectSelect

Star Wars: Season of the Force in Disneyland Paris!

Ik kon mijn oren eerst niet geloven toen te horen kreeg dat ik naar Disneyland Parijs mocht gaan voor de blog! En dan ook nog eens met de combinatie van Star Wars: Season of The Force. Toen kon ik me helemaal niet meer inhouden. Twee jaar geleden was ik met mijn schoonfamilie naar Disneyland Paris geweest en sinds die tijd zijn er weer een hoop dingen verandert. Het 25 jarig bestaan van Disneyland Parijs wordt ook nog steeds uitbundig gevierd, dus in plaats van twee vliegen in één klap, drie?!

Studio 1 van de Walt Disney Studios Park

Dag één van Season of the Force in het Park en de Studios

Afgelopen weekend van 27 tot 28 januari waren ik en Eline dus te vinden in Disneyland Paris! En dus niet je ‘gewone’ twee disney dagen, nee gewoon Season of the Force! Dit beloofde echt een dik weekend te worden. S’ochtends vroeg werden we verwacht op Schiphol om naar Parijs te vliegen. Eenmaal aangekomen op Parijs werden we met een Taxi naar ons Disney hotel gebracht. Dit is uiteindelijk Newport Bay geworden die ook net gerenoveerd is. Eenmaal onze pers badges, tickets en hotelkamer in ontvangst te hebben genomen zijn we met de groep meteen naar het Disney park gelopen. Daar kregen we eerst een lekkere lunch in het Café Hyperion in Discoveryland, eigenlijk waar de meeste Star Wars attracties bevinden. Zelfs onze burger zat een afdruk in van het woord Jedi met een lightsaber, awesome! Na de lunch hadden we nog tijd om een attractie te doen, dus hop wij naar Hyperspace Mountain. Misschien was de attractie niet heel handig na het eten though.
awhhh, hoe mooi! Mickey die iets geeft aan Minnie met het Disney Kasteel op de achtergrond. Magischer dan dit kan het niet.
De Space Mountain die even omgezet is tot Hyperspace Mountain!
Onze heerlijke lunch met het Jedi logo er in verwerkt. En Yoda cupcakes Mmmmm…
Door naar de studios! Want daar wachten ons The First Order March met Stormtroopers en Captain Phasma om vervolgens nog veel meer Star Wars karakters te zien zoals Rey, R2-D2 en Chewbacca. Daarna een toffe foto gemaakt naast een TIE Fighter wat blijkbaar ook nog eens een reproductie is gemaakt door Project-X die dus te zien is in episodes IV, V en VI! Met niets minder dan een Jedi Lightsaber, om daarna nog ook even gewoon een goed gesprek gehad te hebben met de stormtroopers die ons wel goed in het zicht hielden.
We werden goed in de gaten gehouden
pieuw pieuw! Deze Stormtroopers waren wel chille gasten.
Terug naar het Disneypark hebben we de Disney Stars on Parade, een nieuwe show voor het 25-jarig bestaan van Disneyland Paris gezien. Eline en ik waren ook bij het 20-jarig bestaan van Disney en ik moet zeggen dat we de nieuwe show echt wel heel erg tof vonden! Tussendoor hebben we nog wat attracties gepakt voordat het echt een beetje donker werd om in de Disney Studios te kijken naar Star Wars: A Galactic Celebration – een ontzettend gave avondschow met licht, muziek en lasers, geprojecteerd op het Hollywood Tower Hotel. Daarna hebben wij met zijn allen heerlijk gegeten bij Restaurant des Stars.
Maleficent draak in de Disney parade
Maleficent draak in de Disney parade
Hollywood Tower Hotel verlicht met de Star Wars Cast
Hollywood Tower Hotel verlicht met de Star Wars Cast!
Deze dag sloten we geweldig af ,met letterlijk een klap op de vuurpijl, bij de Disney Illuminations show bij het kasteel, waar mij de emoties even teveel werden haha…. zeker bij het stuk met de Lion King. Na een drankje te hebben gedaan in de Billy Bob’s Country Western Saloon, werd het toch maar tijd om te gaan slapen. De volgende morgen werden we namelijk om half 8 bij het ontbijt verwacht.
Eindshow bij het Disney kasteel met vuurwerk
Eindshow bij het Disney kasteel met vuurwerk

Dag twee van Season of the Force in het Park en de Studios

Dag twee begon eigenlijk al meteen goed. Heerlijk hebben we ontbeten in Disney’s Newport bay Club. Na het ontbijt hebben we helaas wel meteen moeten uitchecken. Vervolgens hadden we deze dag voor onszelf, dus konden we alle attracties even bekijken en zeker de attracties die voor het 25 jarig bestaan zijn gerenoveerd. Zo zijn we als eerst naar de studios gegaan waar we naar de Rock ‘n’ Roller Coaster gingen. Gelukkig deed het geluid het dit keer wel, want de vorige keer was dat niet het geval, en dat is echt een anticlimax haha. Verder nog naar mijn favoriet, namelijk Crush’s Coaster, die niet veel veranderd is.

Heerlijk geslapen in het hotel!

Toen zijn we weer terug gegaan naar het Disney park, waar we de highscore hebben verbroken van Buzz Lightyear Laser Blast. Oké niet geheel eerlijk, want we stonden namelijk 20 minuten stil en zijn blijven schieten. Tja dan gaat de puntentelling hard! Daarna een heerlijke lunch gehad en heb ik tevens weer mijn idool ontmoet, namelijk Mickey. Dit heeft alles te maken dat ik vroeger gigantisch veel Mickey knuffels had en waarvan ik er eigenlijk maar eentje gebruikte. Want ik moest per se met die ene slapen, als ouders zijnde zal je dit waarschijnlijk wel herkennen.

Hoe bedoel je hoge highscore?!

Verder nog in Pirates of the Caribbean geweest, waar nu Jack Sparrow aan toegevoegd is. Ik bedoel Captain Jack Sparrow natuurlijk (Sorry Jack!). En wat wel komisch was, is dat er bij een stuk het hoofd van één van de piraten er een beetje naast hing, dit terwijl ze net zijn gerenoveerd. En natuurlijk moesten we even naar Big Thunder Mountain… die echt heel gaaf is geworden!

Captain Jack Sparrow die zit op geld
Captain Jack Sparrow met natuurlijk een glaasje rum in zijn handen op een hoop geld

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, want ik heb echt een heerlijk weekend gehad! En als ik dit namens Eline zeg, is dat ook zeker niet gelogen. Ben je de afgelopen twee jaar niet geweest? Dan is er echt een hoop te zien en zeker als je dus Star Wars fan bent, want het park is echt leuk aangekleed! Daarbij hebben de meeste dingen ook meteen een nieuw likje verf gekregen. Ik heb nu al heimwee en ik wil heel snel weer terug!

Star Wars Season of the Force is te beleven tot en met 25 maart in Disneyland Paris!

 

AAAHHHH Rex eet me op! Geintje Rex is natuurlijk super lief <3
Hier nog een coole foto van Eline en mij. Eline is gewoon een Sith! :O
Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Written by Nick Strijbos