MuziekMuziek

Column Pascal Meulenbelt: Is het mijn verplichting?

Ik zet mijn gedachtegaan vaak op papier zoals jullie gezien hebben. Of je mij een schrijver of een columnist of een andere naam wilt geven moet een ieder zelf weten. Zelf voel ik wel een verplichting naar jullie, de lezer toe. De afgelopen week is er natuurlijk veel gebeurd in ons land maar met name in Amerika. Ik ben 26, geïnteresseerd in politiek en ik bereik een groot publiek met mijn columns. 1+1=3 zou je denken. Niets is minder waar. Deze week wil ik aandacht vragen voor totaal iets anders. Voor informatie over politiek in ons land verwijs ik je naar het fantastische project Stembus2017 (https://www.facebook.com/destembus2017/).

De hele week kijk ik er naar uit, de hele week denk ik erover na, de hele week speelt het in mijn hoofd. Waarom kozen ze daarvoor? Waarom gingen ze niet voor het geld? Het spel der spellen is sinds enkele weken weer op de televisie. Wie is de mol? Het spel is de perfecte weerspiegeling van de hedendaagse maatschappij. Er wordt gelogen, bedrogen, gestolen en eerlijkheid wint niet altijd. Wat zeg ik; eerlijkheid wint zelden. Wanneer het om het eigen hachje gaat is te zien dat de mensheid verder gaat dan vooraf gedacht. Verder dan de grenzen die vooraf getrokken waren. Ondanks dit gegeven is het een televisieprogramma om naar uit te kijken. De achterdocht drijft je tot waanzin. Overal zie je een hint in of een samenzwering. Achter elke slimme theorie bedenk je weer een andere theorie. Ja maar, als ze het zo simpel zou zijn… Of ja maar, de kandidaten willen ook mollen en gaan dus proberen te mollen zodat de mol niet opvalt en daardoor hoeft de mol minder te mollen maar dat valt ook op dus zal de mol ook flink mollen. Snap jij het nog? Nee, ik ook niet. En iets wat wij niet begrijpen maakt het intrigerend. De relatie tussen gevoel en verstand is paradoxaal. Wij denken dat wij iets leuk vinden als wij het begrijpen maar ons gevoel en ons onderbewust wordt juist getriggerd wanneer we het niet begrijpen.

Voor de Wie is de mol? Liefhebbers onder ons vraag ik om je gekste theorie met ons te delen. Wie is de mol volgens jou en met name waarom? Omdat het 33ste haartje van links niet goed zat? Of omdat een mol blind is en juist daarom in Wie is de mol? Goed zou moeten kunnen zien? Of is het voor jou gewoon een spelletje wie is het? Heeft de mol blond haar? Nee, ok dan vallen alle blonde deelnemers af.

Veel plezier met Wie is de mol?

En wel stemmen he op 15 maart!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer