MuziekMuziek

Brute Burgers Review

Zoals onze vaste lezers weten hebben wij altijd chronisch tijd tekort en is het bij ons altijd rennen en vliegen. Wij houden ontzettend van uit eten gaan, maar gunnen ons vaak de tijd daar niet voor. Vorig jaar (lees december) zijn Marie Louise en ik wezen eten bij een nieuw burger restaurant die vlak daarvoor was geopend bij ons in Hoofddorp. Brute Burgers…die naam is natuurijk fantastisch gekozen en als echte burger liefhebbers moest deze natuurlijk getest worden voor de blog. Zoals jullie weten wil ik altijd eerlijk zijn naar mijn lezers toe en ook dit keer krijgen jullie een oprechte review over dit nieuwe Burger restaurant in Hoofddorp.

Brute Burgers

Nogmaals de naam is super, het spreekt meteen aan en het wekt direct je nieuwsgierigheid naar de burgers. Dat het bij ons in Hoofddorp zit is voor ons super maar voor niet Hoofddorpers is het ook geen probleem omdat het openbaar vervoer prima geregeld is vanaf station Hoofddorp. Het is een smal restaurant midden in het centrum van Hoofddorp. Ze hebben erg goed de ruimte hebben benut, door alle tafels aan één kant van het restaurant te plaatsen met aan de ene kant een lange bank en aan de andere kant van de tafel staan stoelen. De tafels kunnen naar elkaar toegeschoven worden, dus eten met een grotere groep is ook geen probleem. Aan de andere kant van het restaurant staat de bar met aaneensluitend de open keuken. Alles ziet er stoer, clean en industrieel uit, helemaal van nu dus. De bediening was heel gezellig, geen stijf gedoe en alles werd goed uitgelegd. Wij werden een aantal keer door de eigenaar geholpen en hij sprak met enorm veel passie over hetgeen wat hij neerzet. Super om te zien en te ervaren, niet handelen uit commercieel oogpunt maar echt vanuit passie! De producten die Brute Burgers gebruikt komen veelal van lokale bedrijven, zo komt de kaas van boerderij Van Wees en de aardappelen halen ze bij een aardappelboer op de Ijweg. Het vlees wat zij gebruiken voor de burgers is GMO vrij en de runderen zijn gras gevoed. Maar jullie willen natuurlijk heel graag weten hoe wij het eten hebben ervaren. Wij hebben hebben dit keer weer geen nagerecht genomen omdat onze ogen altijd groter zijn dan onze maag en wij echt propvol zaten na het voorgerecht en hoofdgerecht.

 

Voorgerecht: Fucking Everything!

Ook hier weer is de naam onwijs goed bedacht. Wij kunnen nooit kiezen wat we willen eten, dus als er op een kaart een mix staat van verschillende gerechtjes dan kunnen wij ineens wel kiezen. Bij Fucking Everything krijg je mix van voorgerechtjes die Brute Burgers serveert. Het voorgerecht bestond uit zoet/pittige kippenvleugels, Cheese Sticks met kaas van Van Wees en bitterballen van Patisserie Holtkamp. De kippenvleugels waren lekker mals en inderdaad pittig maar niet te. Vaak als als er op een kaart pittig staat dan is het helemaal niet pittig, maar wij zij dan ook wel wat gewend, dus helemaal eerlijk beoordelen is het misschien niet meer. De Cheese Stick waren echt mega lekker, hadden we van te voren niet verwacht maar dit vonden wij echt het lekkerste gerecht van de hele avond. De bitterbalen waren goed maar gewoon een bitterbal.

 

Hoofdgerecht: Brute Kip en Kim “Chi” Yung

De burgers zal ik even apart vermelden omdat ze niet alleen heel verschillend zijn maar ook enorm verschillen in wat wij ervan vonden. Marie Louise en ik hebben ieder de helft van beide burgers gegeten en wij dachten allebei hetzelfde over de burgers.

Brute Kip: Deze burger viel ons allebei echt een beetje tegen. Op de kaart staat (nu) gemarineerde kip met brute saus, guacamole, wortel/radijspickle, pruimtomaat, botersla en augurk. Misschien is er iets niet goed gegaan, maar het was geen gemarineerde kip maar gepaneerde kip en deze bestond uit 3 stukken a la kipnuggets. Dit was niet heel handig om te eten en qua smaak ook niet heel bijzonder, daarbij hebben wij allebei de saus niet geproefd, dus of hij zat er niet op of het was heel weinig. Misschien hebben ze het inmiddels aangepast en is het wel gemarineerd, maar hoe wij de burger hebben gegeten was niet heel bijzonder.

Kim “Chi” Yung: Deze burger vonden we dan gelukkig wel erg lekker. Je kon kiezen tussen mild en pittig en uiteraard gingen wij voor pittig. Deze was ook echt pittig, dus ben je niet veel gewend qua pit, dan kan je beter voor de milde variant kiezen. Op de kaart word de burger omschreven als: Dry aged Angus/Japanse Wagyu, wortel/radijspickle, Koreaanse kimchi, pruimtomaat, chiligembermayonaise en romaine sla. Het vlees was goed van smaak en lekker juicy, de Koreaanse Kimchi was ook echt super lekker en nogmaals de burger was goed pittig. Het enige nadeel vonden wij, dat ze of de burgers groter moeten maken of de broodjes kleiner, omdat nu de burger kleiner is dan het broodje.

Wij hebben niet alleen maar burgers gegeten als hoofdgerecht want bij burgers moeten natuurlijk wel frietjes! Hier maakt Brute Burger bonuspunten. Geen slappe voor gefrituurde frietjes maar zelfgemaakt dikke frieten. Bingo! Wij vinden dat alle restaurants dit zouden moeten doen. Wij hebben gekozen voor de standaard verse friet, die je geserveerd krijgt met een truffelmayo (wil je gewone moet je er even om vragen, is geen probleem) en de Fully Loaded. De Fully Loaded is wat ons betreft een blijvertje. Verse friet met gesmolten cheddarsaus en stukjes pancetta, heel veel beter gaat het niet worden!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer