Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Eten moet er geweldig mooi uitzien??!! Nee, wat mij betreft zeker niet!! Het gaat 100% om smaak en dat is soms maar goed ook. De komende tijd gaan we veel werken met stoofpotten en echte comfort food gerechten en dit zijn niet altijd de meest mooie en aantrekkelijke foto’s. Echter is de smaak ouderwets en zoals het hoort. Dus als je de komende tijd wat roodfoto’s voorbij ziet komen die je minder aanspreken, scroll dan niet gelijk door. Vandaag gaan we voor Chili gemaakt op de BBQ in een Dutchoven, een echt cowboy recept. Ouderwets lekker en verwarmend in de winter. Heb je geen BBQ die geschikt is voor dit recept dan is een oven of fornuis ook prima. Je mist dan wel de lekkere rooksmaak aan je Chili maar die moet je er dan maar bijdenken 😉

Pittige Chili stoof van de Big Green Egg

Dit heb je nodig voor de Chili Stoof

4 uien, redelijk fijn gesneden

2 grote tenen knoflook, fijn gesneden

2 rode pepers, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en fijngehakt

2 el sambal badjak

olijfolie

1 el paprikapoeder

4 tl komijnpoeder

1 kaneelstokje

2 laurierblaadjes

2 blikjes tomatenblokjes

1 kg runderschenkel met bot

zout en zwarte peper

1 blik kidneybonen

1 klein potje witte bonen in tomatensaus

1 klein blikje mais

Hoe maak je het klaar

  1. Steek de BBQ aan en zet hier een pan op met een dikke bodem. (LET OP niet iedere pan is hier geschikt voor)
  2. Doe olie in de pan en zodra deze warm is bak je de uien, knoflook en peper aan voor 5 min
  3. Vervolgens bak je paprikapoeder, komijnpoeder, sambal en kaneel mee voor 1 min
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en vul 1 blikje tomatenblokjes daarna met water en voeg dit toe en breng aan de kook
  5. Doe alles met de deksel van de pan en houd de bbq dicht, zo trekt de bbq smaak lekker in de saus
  6. Kruid de schenkel met zout en peper
  7. Temper nu de BBQ door minder zuurstof te geven, de temperatuur zal langzaam dalen
  8. Voeg ondertussen de schenkels toe en dompel deze onder
  9. De deksel gaat nu op de pan en laat de pan voor minimaal 3 uur staan op ongeveer 150 graden
  10. Het is belangrijk om af en toe te roeren en te kijken of de chili niet droogkookt, anders moet je een klein beetje water toevoegen
  11. Voeg een uur voor serveren de bonen en de maïs toe
  12. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat sambal
  13. Serveer met een dikke klodder yoghurt

De chili kan je op verschillende manieren eten, met brood, rijst of frietjes. Heb je nog chili over…niet weggooien!! De chili wordt alleen maar lekkerder.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest