Brownie met whisky

Wil je je vriendin/vrouw een keertje verrassen met een lekker toetje maar ben je zelf geen “toetjes man”(echte toetjes dan hé), probeer dan een keertje dit brownie recept met whisky smaak.

Dit is zo super simpel te maken en zo ontzettend lekker, dat je hier hoge ogen mee gooit….dus wie weet krijg je dan na dit toetje nog wel een toetje???

Wat heb je nodig???

-brownie bakblik

-bakpapier

-150 gram roomboter

-75 gram cacao poeder(geen nesquik)

-200 gram suiker

-75 gram bloem

-3 eieren

-1 theelepel vanille extract

-scheutje whisky

brownie
brownie met whisky

Hoe maak je het???

*Verwarm de oven voor op 160 graden.

*Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.

*Roer de boter,suiker en cacao in een pan op laag vuur tot de boter gesmolten is.

*Zet het van het vuur en laat eventjes in de pan staan.

*Meng in een mengkom de vanille, eieren, bloem en een scheutje whisky(niet te veel) en het chocolade mengsel en klop alles tot je een egale massa hebt verkregen.

*Giet het mengsel in de brownie vorm en bak tot het net gaar is…dit is zo’n 35 minuten.(schrik niet als je het uit de oven haalt, want dan denk je dat het nog niet klaar is.)

*Laat de brownie afkoelen in de vorm, dan stijft het vanzelf iets op…het is de bedoeling dat de binnenkant lekker smeuïg is.

Serveer met een bol vanille ijs en/of slagroom…succes gegarandeerd!!!

Het lekkerst is om hiervoor een wat zoete whisky te gebruiken…gebruik geen rokerige whisky.

Zelf gebruik ik de Jim Beam.

Jim Beam

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Invalid OAuth access token.
Written by Jan Willem Huffmeijer