MuziekMuziek

Big Mac zelf maken

Wie kent de gele M niet….van jong tot oud iedereen heeft er wel een keertje gegeten. Natuurlijk de een vindt het lekker en de ander vindt het er afschuwelijk, maar we kennen het allemaal.

Ik heb het natuurlijk over de Mc Donalds!!!!!

De meest bekende burger is al jaren de Big Mac.( ik geef zelf de voorkeur aan de Big Tasty…maar daar heb ik helaas nog geen passend recept van.)

Waar ik dus wel een recept van heb is de Big Mac. Ik moet zeggen dat als je een liefhebber bent van deze burger, je dit recept echt een keertje moet maken…dan denk ik dat je voortaan je eigen Big Mac gaat maken en niet meer naar gele M gaat.

 

Het recept is voor 2 personen.

Wat heb je nodig???

voor de saus:

– 2 eetlepel sandwichspread in de smaak tuinkruiden

-1 eetlepel mayonaise op yoghurt basis

-1 theelepel ketchup

-1/2 theelepel azijn.

 

Voor de hamburger:

– 2 dikke hamburgers

– 4 hamburgerbroodjes

-cheddarkaas

-augurken, in dunne plakjes

-ijsbergsla, in dunne reepjes

-1 ui, in ringen

 

Hoe maak je het klaar???

– Maak de saus klaar door alle ingredi├źnten die je voor de saus nodig hebt met elkaar te mengen en zet dit eventjes in de koelkast.

-Grill de hamburgers in een grillpan en als deze bijna klaar zijn verpak ze dan eventjes in aluminiumfolie.

-Snijd de broodjes doormidden en warm deze eventjes op onder de grill.

-Snijd de hamburger doormidden, zodat je vier dunne hamburgers krijgt.

-Besmeer de onderkant van een broodje met de saus en leg hier eerst wat sla op, vervolgens een hamburger, daarop een plak cheddar kaas en hierboven op de plakjes augurk en een paar uienringen.

-Leg hierop een onderkant van een ander broodje en herhaal bovenstaande handeling.

-Sluit vervolgens af met de bovenkant vaneen broodje.(je houdt dus 2 bovenkantjes over, maar die kan je eventueel invriezen)

 

Serveer natuurlijk met lekkere franse frietjes, een glas frisdank en bij iedere supermarkt kan je wel een variant van de echte Mc Donalds mayonaise kopen…die mag hierbij niet ontbreken!!!

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Wha ha ha geniaal ik heb nog nooit zo’n heerlijke Big Mac gegeten eigenlijk is het originele recept best lekker jammer dat Mc donalds hem zo verpest.

  • dat vind ik dus ook, als je eenmaal dit gegeten hebt, dan wil je eigenlijk nooit meer zo’n kleffe burger van de Mc donalds.

Written by Jan Willem Huffmeijer