MuziekMuziek

Brownie a la de Bijenkorf

Mijn quilty pleasure is absoluut een Brownie van de bijenkorf! Dit zijn echt de allerlekkerste!!! Ze zijn heerlijk smeuïg van binnen en hebben een mooi krokante bovenlaag. Ook de hoeveelheid nootjes in de brownie is precies goed, niet teveel en ook zeker niet weinig. Ik hou nooit zo van zoet en toetjes zijn vaak ook niet aan mij besteed, maar voor zo’n brownie rij ik graag af en toe naar de Bijenkorf. Ik heb al veel verschillende soorten brownies zelf gemaakt en die waren ook altijd wel lekker, maar toch konden ze nooit tippen aan de echte. Tot nu!!!! Ik heb een brownie gemaakt die echt heeeeeeeel dicht in de buurt komt bij die van de Bijenkorf. Ik blij, vrouw blij en kids blij, want nu kunnen we ze vaker eten. Oké, niet te vaak natuurlijk, want dan groeien we dicht. Deze brownies zijn namelijk alles behalve gezond.

DSC09867

Wat heb je nodig voor de Brownie a la de Bijenkorf

150 gram roomboter

250 gram (fijne)suiker

75 gram cacaopoeder (gewoon nesquik is prima)

3 eieren maat M

75 gram bloem

100 gram pecannoten, grof gehakt

snufje zout

DSC09868

Hoe maak je het klaar

DSC09870 DSC09872 DSC09874

– Verwarm de oven voor op 160 graden

– Bekleed een brownie bakblik met bakpapier

– Roer de roomboter, suiker en cacaopoeder in een steelpan op laag vuur tot de roomboter gesmolten is

– Doe het chocolademengsel in een grote kom

– Roer de bloem erdoor samen met een snufje zout

– Roer vervolgens 1 voor 1 de eieren erdoor tot deze goed gemengd zijn. Gebruik geen staafmixer, anders wordt het meer een soort cake ipv een brownie

– Roer dan de grof gehakt pecannoten erdoor

– Giet het mengsel in de vorm en bak ongeveer in 30-35 minuten net gaar

– Laat de Brownie afkoelen in de vorm

IMG_2393 IMG_2396

Serveer met een flinke bol pecannoten ijs en slagroom!!!!!

Heb je nog brownie over, bewaar deze dan in de koelkast. Het is dan ongeveer 3 dagen houdbaar.

*dit recept is gebaseerd op de snelle brownie van Donna Hay

IMG_2398 IMG_2400

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer