MuziekMuziek

Bowflex SelectTech 552i Dumbbells review

Jan Willem Huffmeijer met de Bowflex

Bowflex SelectTech 552 Dumbbells review. Sporten, ik ben het meer en meer gaan doen. Deze review van de Bowflex SelectTech 552i is dus daarom super tof om te mogen doen. Naast het hardlopen is voor mij met al die obstakels onderweg het best belangrijk wat kracht te hebben. Krachttraining is dus heel belangrijk voor mij. Zoals ik al heel vaak geschreven heb, ben ik geen sportschool man. Het kost mij simpelweg teveel tijd. Ik train liever vanuit huis of helemaal thuis. Goede krachttraining is thuis best lastig om te doen. Je moet heel wat attributen hebben of mega creatief zijn. Ik wil/ben beide niet, dus een andere oplossing is wenselijk. Die zou best eens in de Bowflex SelectTech 552i kunnen zitten. Wanneer ik hem goed vind, dan mag ik ook een set verloten. Dit zie je aan het eind van de review!

Dumbbells Bowflex SelectTech 552

Ik heb al eens eerder getraind met dumbbells, echter werkte dit niet echt voor mij. Qua oefeningen wel maar ik moest constant van gewichten wisselen. Dit ging niet heel handig, dus dan verlies je vanzelf je de lol in het trainen. Oplossing was kijken voor enkele dumbbells maar dit was echt een no go voor Marie Louise. We hebben geen aparte kamer om te trainen, dus dan staan er allemaal losse dumbells in de woonkamer. De Bowflex SelectTech 552i bied de oplossing. Je hoeft namelijk geen gewichten te wisselen!! Het is gewoon een kwestie van draaien aan de zijkant. Doormiddel van een draaiknop kan je ieder gewenst gewicht van 2 tot 24 kilo instellen. Dit maakt het trainen super makkelijk en je hoeft geen losse dumbbells in huis te halen. De Bowflex SelectTech 552i voelt heel solide en de materialen zien er goed uit. Geen scherpe randen of te hard plastic. Ook het draaien met de draaiknop gaat goed en soepel. Tijd om te gaan trainen.

Bowflex SelectTech 552i ruim een maand getest

Ik ben nu ruim een maand aan het trainen en het gaat mij erg gemakkelijk af. Het enige wat ik lastig vind is om genoeg creativiteit in de oefeningen te krijgen. De steunen waar de dumbells in liggen zijn erg makkelijk te gebruiken. Dit maakt het wisselen van de gewichten super handig en snel te doen. Geen gedoe met het losdraaien, gewicht wisselen en weer vastdraaien. Ook heb je geen last van het losraken van de gewichtschijven, waardoor het trainen niet prettig voelt. Ik ben dus oprecht heel blij met deze dumbbells. Ik moet wel zeggen dat ze niet heel goedkoop zijn. €499,- voor een paar is best stevig voor iemand die nog niet zo lang sport. Deze set zal dus sneller gekocht worden door mensen die al weten dat ze het sporten gaan volhouden. Toch moet ik ook erkennen dat voor mij zeker in het begin het juiste soepel en makkelijk moet gaan. Anders verlies ik snel mijn geduld en discipline om braaf mijn oefeningen te blijven doen. En wanneer je €499,- hebt uitgegeven aan je sporttributen dan wil je wel blijven sporten natuurlijk.

Voor meer info en andere fitnessartikelen kijk op: www.nrgfitness.nl

Zeer tevreden en dus een win-actie

Zoals jullie hebben gelezen ben ik dus zeer tevreden met deze Bowflex SelectTech 552i. Ik beveel ze je dus graag aan. Nog leuker…. ik mag zelfs een set verloten onder jullie…hoe tof is dat! Zo kan je thuis nog even snel voor de vakantie aan je “strandbody” werken. Wat moet je doen voor deze toffe set:

  • Like en deel dit artikel op facebook
  • Vertel mij welke oefening(en) ik het best kan uitvoeren (op Facebook in de comments over deze post)
  • winnaar maak ik 21-07-2019 bekend in dit artikel.

De Winnaar is bekend!!

Sorry allemaal, het duurde vanwege de warmte iets langer voordat de uitslag er was?……whahaha en met die warmte is het toch niet goed om te trainen? dus het was een soort zelfbescherming??. De winnaar van deze geweldige set is geworden: Gert Visser, gefeliciteerd!! Ik zal contact met je opnemen over de verdere afhandeling.

Jan Willem is lekker buiten aan het fitnessen met de Bowflex SelectTech 552
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer