MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Deze week is het aan!! Mud Masters here i come.

De Mud Masters zijn bij mij in Hoofddorp deze week en ja ik ga meedoe! Er zijn verschillende afstanden en ik heb mij ingeschreven voor de 18 kilometer op zondagmorgen. Vanaf oktober vorig jaar heb ik hiervoor getraind maar is het wel genoeg? slaat de twijfel toe?

Mud Masters 18 km. mijn doel!

Zondag is het aan, dan moet ik mijzelf gaan bewijzen. Tegenover wie? Nou vooral tegenover mijzelf. Ik schreef vorig jaar nog dat het vader buikje het meest sexy was voor de zomer. Tot augustus heb ik mij keurig aan dit voorschrift gehouden. Tot ik een aantal opmerkingen kreeg en ik in de spiegel kijkend moest toegeven dat het wel erg hard was gegaan met mijn vader buikje. Tijd om te gaan sporten! Maar wat ga ik doen, een sportschool is niet mijn ding. Ik begin vol goede moed en na 1,5 maand begin ik vaak mijn motivatie kwijt te raken. Ik probeer het dan meestal nog een maandje en vervolgens zie ik de naam van de spotschool alleen nog op het opzegformulier wat ik pas 9 maanden later mag gebruiken. Tja… dat wordt het dus niet! Ik ben niet een enorme teamsporter maar train ook niet graag alleen. Ja, ik weet het… ik ben best lastig. Ik had al een leuke deal gesloten met René en Maarten, twee klanten en vrienden in wording, die bij mij in de B4men Barbershop kwamen. Ik sponsor hen en zij rennen zich het snot voor de ogen in mijn shirt op verschillende obstakel runs. Wat zij doen, dat leek mij wel wat maar goed ik heb geen enkele ervaring of conditie. Motivatie dat heb ik wel, als ik eenmaal ergens voor ga dan doe ik dat voor 100%. Dit moest het dus gaan worden…. ik ga obstakel rennen en met als doel Mud Masters 18 km.

Puffen, hijgen, vallen en opstaan

De Mud Masters zijn pas eind april volgend jaar, tijd genoeg om flink aan de bak te gaan. Dit was mijn gedachte toen ik mijn inschreef voor de 18 kilometer. Whahaha lekker optimistisch! De eerste lessen waren een hel. Ik moest echt heel erg diep gaan om ook maar een klein beetje bij te blijven. Het was aanhaken en hopen dat de rest een slechte dag had…fuck wat had ik het zwaar. Langzaamaan begon het ploeteren wat op te leveren. Tijd voor een tandje erbij op zondag…. niet meer 1 uur sporten maar 2 uur achter elkaar. Meer rennen meer afstand. Heftig maar het gaat lekker….BAM…….SHIT……..AUW! Mijn knie gaat opspelen. Een Runnersknie heet mijn blessure en ik heb het niet een klein beetje te pakken maar behoorlijk heftig. 2,5 maanden ben ik aan de slag geweest met mijn fysio om er nog een klein beetje beweging in te krijgen. Ik heb echt heel erg veel pijn en ik heb de Mud Masters ingedachte al laten varen. Het is half februari en ik ben klaar bij de fysio…nee, nog niet pijn vrij, maar vanaf nu kan ik het zelf met mijn oefeningen doen. Stapje voor stapje gaat het beter.

Survival Runnen is de nieuwe uitdaging

Met alleen 2 uurtjes rennen op zondag ga ik die Mud Masters nooit halen. Eerlijk gezegd zoek ik ook nog meer uitdaging in mijn trainingen dan ik puur bij de Boot Camp krijg. Alex een vriend van ons is vorig jaar gestart met Survival Runnen en hij stelde voor om een proefles te komen volgen. WAUW ik was meteen verliefd op die sport. Hier vind ik de uitdaging die ik zoek. Heftige obstakels waar je veel kracht en techniek voor moet hebben, is dat alles?? Nee, je hebt ook een enorme dosis lef nodig! 4 meter hoog over een balk een touwtje op glijden is best een dingetje. Het is een les van 1,5 uur waar we helemaal naar de klote gaan..hé het is een mannensport waar we vloeken, boeren en scheten laten dus die grove taal hoort erbij.

Mud Masters 18 km. ik ben er klaar voor

Nu is het aan! Komend weekend ben ik aan de beurt ! 18 kilometer water, bagger en obstakels. Ik heb mij de afgelopen maanden het lazarus getraind en het ging lekker. Ik ben na mijn blessure heel hard vooruit gegaan. Mijn buik is weg!!! Mijn kracht en techniek zijn verbeterd en mijn uithoudingsvermogen is op een goed niveau. Klaar voor Mud Masters…..nou ja…. ik ben eerlijk gezegd nog wel een beetje bang hoor. Het is een klere eind 18 kilometer. Ik denk dat ik er klaar voor ben maar ik wil het niet onderschatten. Zondagmorgen om 9.30 uur zal ik starten ik kan best wat aanmoediging gebruiken en geloof mij niet alleen ik!! Heb je niets beter te doen kom ons bikkels vooruit brullen, wij zullen het nodig hebben! Volgende week mij verslag van de Mud Masters.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer