Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Op zijn tijd even snel langs de KFC, heerlijk! Niet te vaak natuurlijk, want a: het kost een berg met geld als je met het gezin gaat en b: heel gezond is het natuurlijk niet. Ik heb vandaag een lekker recept voor jullie wat eigenlijk nog veel lekkerder is dan de kip van een fastfood keten. Wij hebben de Crispy Chicken Strips gegeten met kruidige aardappel partjes uit de oven, ook die staan vandaag in het recept. De krokante kip stukken zijn ook heerlijk om als Finger Food te eten!

DSC04263

Wat heb je nodig voor de Crispy Chicken Strips

2 eieren, geklutst

75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

1/2 pakje paneermeel

3 el bloem

1 el gedroogde oregano

peper/zout

vers gesneden: bieslook, peterselie, basilicum (van alles een klein handje pakken)

750 gram goede kwaliteit kipfilet, in brede repen gesneden

150 ml olie

DSC04267 DSC04269 DSC04272

Hoe maak je de Crispy Chicken Strips klaar

  • Bestrooi de kip repen met 3 el bloem en hussel dit goed door, alle kip repen moeten bedekt zijn met een dun laagje bloem
  • Klop het ei los in een diep bord
  • Meng in een ander diep bord het paneermeel, 75 gram Parmezaanse kaas, peper/zout, 1 el gedroogde oregano, de vers gesneden kruiden
  • Haal de kip repen eerst door het ei mengsel en dan door het paneermeel mengsel en leg het eventjes apart op een snijplank of bord
  • Als je alle kip door het paneermeel gehaald hebt, verwarm dan in een grote koekenpan de 150 ml olie
  • Bak de kip repen in ongeveer 5-7 minuten mooi goudbruin en knapperig…vergeet ze niet na ongeveer 3 minuten om te draaien
  • Leg de Chrispy Chicken Strips op een bord en bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas

DSC04287

Wat heb je nodig voor de Kruidige Aardappelpartjes uit de oven

5 grote aardappels, geschild en in partjes gesneden

hand bieslook, fijngesneden

hand basilicum, fijngesneden

hand peterselie, fijngesneden

peper/zout

olijfolie

2 tn knoflook, fijngesneden

1/2 limoen

hand Parmezaanse kaas

DSC04264 DSC04265

Hoe maak je de Kruidige Aardappelpartjes klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een ovenschaal in met olie en leg hier de aardappelpartjes in
  • Bestrooi met flink wat olijfolie
  • Strooi over de aardappelpartjes de fijngesneden knoflook, de kruiden, peper/zout, 1/2 uitgeknepen limoen en een hand Parmezaanse kaas
  • Meng dit alles goed door elkaar
  • Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven
  • Zet na 40 minuten de oven op 180 graden hetelucht en bak de aardappelpartjes nog eens 5-10 minuten

DSC04292 DSC04293 DSC04295 DSC04297 DSC04299

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.