MuziekMuziek

baardolie gebruiken maar waarom: tips + video

baardolie gebruiken

Een vraag die mij vaak gesteld wordt is “waarom moet je eigenlijk een baardolie gebruiken?” Ik wil je daarom daar vandaag iets meer uitleg over geven. Ook laat ik je zien hoe je het beste een baardolie kunt gebruiken in een video.

Wanneer je een baard laat groeien moet je huid meer natuurlijke vetten produceren om zowel je huid als baardhaar te hydrateren. Omdat je regelmatig je huid en baard wast, was je deze natuurlijke vetten weer weg. Hierdoor droogt zowel je huid als je baard uit. Je huid kan daarom droog gaan aanvoelen, schilferig worden en kan zelfs flink gaan jeuken. Daarbij gaat je baard er onverzorgd uitzien en worden de baardharen harder en stugger. Dit is voor jou persoonlijk niet fijn maar ook voor je eventuele partner niet.

Wat is precies een baardolie

In een baardolie zitten allemaal verzorgende bestanddelen die je huid en baard weer in een optimale conditie kan brengen. Door een baardolie te gebruiken wordt je huid gehydrateerd, voelt je baard zachter aan, gaat je baard glanzen en zal je minder tot geen last meer hebben van jeuk en/of schilfers.

waarom een baardolie gebruiken

Wanneer moet je een baardolie gebruiken

Wanneer je een baard laat groeien, is het soms lastig om te bepalen wanneer je precies een baardolie moet gaan gebruiken. Er is echter al een grote geruststelling. Je kan namelijk geen verkeerd moment kiezen! Wanneer de eerste (baard)haren doorkomen, kan je huid gaan jeuken en droog worden. Dit is dan meteen een mooi moment om een baardolie te gaan gebruiken. Te laat beginnen met een baardolie kan eigenlijk niet. Alleen kan je dan wel gaan merken dat je baard hard en stug kan worden. Sommige mannen hebben hier geen last van en hoeven dus eigenlijk daarvoor geen baardolie te gebruiken. Echter kan een baardolie wel erg lekker ruiken in je baard. Dat is natuurlijk ook een heel goede reden om baardolie te gaan gebruiken.

hoe gebruik je op een juiste manier een baardolie

Hoe gebruik je een baardolie? Laten we beginnen bij wanneer gebruik je een olie? Een baardolie kan je in de ochtend aanbrengen maar kan ook in de avond voor het slapen gaan. In de ochtend geeft de baardolie een goede bescherming tegen alles wat je baard die dag moet doorstaan. Gebruik je de baardolie vlak voor het slapen gaan, dan zal hij op een andere manier verzorgend werken. Dit komt omdat in de nacht je huid hersteld en de baardolie beter opgenomen zal worden. Je kan wanneer je baard erg droog is er dus voor kiezen om zowel in de ochtend als in de avond een baardolie te gebruiken.

Doe een paar druppels baardolie in je hand en verdeel dit goed in de baard. Breng de baardolie niet alleen oppervlakkig aan maar zorg ervoor dat je de baardolie ook goed op de huid onder de baard aanbrengt. Een baardolie is namelijk ook heel belangrijk voor je huid.

In onderstaande video kan je zien hoe ik zelf mijn baardolie gebruik

Groeit een baard sneller als je baardolie gebruikt

Helaas! Was dat voor veel mannen maar waar. Je baard gaat niet per se sneller groeien wanneer je een baardolie gebruikt. Hoe je baardgroei is, is toch echt genetisch bepaald. Tussen je 25e en 35e is je baardgroei optimaal. Heb je rond je 35e nog geen volle baardgroei, dan zal dit ook niet meer gaan gebeuren. Wel werkt een baardolie dus verzorgend voor huid en haar. Daardoor ziet je baard er beter uit en blijft je baard in optimale conditie.

Welke baardolie moet je gebruiken

Welke baardolie je moet gebruiken is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Een goede baardolie bestaat wat mij betreft wel uit zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Denk hierbij aan Vitamine E, Jojoba olie, amandelolie en argan olie. Geur is daarbij helemaal een persoonlijke keuze. Houd je van zoetere geuren, frisse geuren, kruidige geuren of een combinatie daarvan.

Waar koop je een baardolie

Dit is natuurlijk een inkoppertje van heb je ik jou daar! Uiteraard bij mij in de barbershop of in de B4men Webshop. Wij versturen pakketjes door heel Nederland en proberen vaak dezelfde dag nog je pakketje te versturen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer