MuziekMuziek

De Beetle Sunshine Tour, een prachtig feest voor de echte fans.

Waarom sommige auto’s uitgroeien tot een icoon weet eigenlijk niemand. Het heeft natuurlijk te maken de aaibaarheid, het gevoel en de emotie die de auto oproept. Als dit alles op het juiste plekje belandt heb je een auto die bijna mythische proporties kan aan nemen. Dat kan je niet van veel auto’s zeggen, maar de Volkswagen Kever heeft deze status wel bereikt evenals zijn opvolger de Beetle.

DSC05787De geschiedenis van de Kever

De geschiedenis van de Kever begint al in 1935 toen Ferdinand Porsche in opdracht van de RDA een nieuwe limousine en een vier-zits cabriolet moest ontwerpen voor regeringsfunctionarissen. Na de oorlog wordt het ontwerp gebruikt om van de Kever een kleine en betaalbare gezinsauto te maken. Het succes is enorm mede omdat de Kever in de wereld werd gezien als een symbool van het Nieuwe Duitsland. Er komen steeds meer modellen van de band af rollen en de Kever wordt meer en meer een cultmodel. Natuurlijk worden er steeds verbeteringen aangebracht en nieuwe technieken toegepast, maar het concept blijft hetzelfde, tot de laatste cabriolet in Osnabrück wordt gemaakt en in 1985 de laatste Kever voor Europa en Amerika in Mexico uit de fabriek gereden wordt. Hiermee kwam een einde aan een tijdperk.DSC05784

De emoties bij de liefhebbers waren groot en Volkswagen kon weinig anders dan met een opvolger te komen. In 1994 werd het eerste nieuwe concept gemaakt en in 1998 durfde Volkswagen het aan om de Nieuwe Beetle aan het grote publiek te tonen. Het was even wennen maar de Beetle werd al snel omarmd en groeide uit tot een echt lifestyle icoon. En toen Volkswagen zich met 40 speciaal geprepareerde Beetles in de autosport begaf was het ook voor de laatste mensen (vooral mannen) het moment van acceptatie en om hun scepsis los te laten. Het sportieve en stoere uiterlijk van deze sportwagens stal dus de harten van mannen en vrouwen.

DB2016AL01848_large

De Beetle Sunshine tour

Door dit alles ontstonden er in veel landen groepen liefhebbers die zo nu en dan bij elkaar kwamen om hun liefde en passie voor deze auto met elkaar te delen. Doordat de Beetle een lifestyle icoon is geworden komen er ook steeds meer mensen die hun lieveling naar hun eigen ideeën beginnen te kleden, te verven en te tunen. Hierdoor ontstaan er steeds meer heel persoonlijke variaties.

DB2015AL03775_large

12 jaar geleden heeft Volkswagen de wir war aan groepen bij elkaar gebracht in het Noord Duitse Travemünde om een heel weekend met elkaar op te trekken in de Beetle Sunshine Tour. Dit jaar waren er meer dan 650 deelnemers uit 12 landen bij elkaar die hun Kevers en Beatles aan elkaar showden en tochten maakten in dit mooie deel van Duitsland.

DSC05715 DSC05719 DSC05728 DSC05763 DSC05777

B4men was door Volkswagen uitgenodigd om dit feest mee te maken en ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer onder de indruk was van deze gebeurtenissen. De foto’s laten wel zien dat dit een prachtig feest is geweest. In een volgend verslag zal ik ingaan op mijn bijzondere ervaringen met oude Kevers en nieuwe Beetles en de heel speciale Beetle RSI.

Jos Huffmeijer voor b4men.nl

DSC05753

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer