MuziekMuziek

BBQ Basis: Review ETI Thermapen MK4.

BBQen…het is niet moeilijk! Nou ja, het hangt er vanaf tot welk niveau je wilt komen. Maar gewoon lekker huis en tuin bbqen is in basis echt zo moeilijk. Goed gereedschap is het halve werk. Het is een gezegde wat heel vaak goed opgaat en geloof mij, bij het bbqen is dit ook een raad die je niet naast je neer moet leggen!  Investeer in een goede basisuitrusting en ervaar hoe makkelijk het bbqen kan zijn!

DSC06571

Meten is weten! Zo haal je het beste uit het vlees.

Mannen, wij zijn vaak graag wat eigenwijs, ja ook ik! Als het aankomt op goed werken geloven wij makkelijker onszelf, dan dat we ons vertrouwen geven aan een apparaat. Maar geloof mij, soms moeten wij onze eigenwijsheid opzij zetten en werken met gereedschap dat doet waarvoor het bedoelt is. Dat betekend dat we niet meer op het oog naar vlees kijken, dat we gaan knijpen of nog erger, het vlees open snijden op de bbq. Wanneer je wilt genieten van het mooiste stukje vlees is het belangrijk dat je van te voren hebt uitgezocht welke kerntemperatuur er voor jouw vlees nodig is. Dit is ons uitgangspunt!! Meten is weten, dus het is belangrijk dat je dit goed in de gaten gaat houden. Hoe?? Bijvoorbeeld met de ETI Thermapen MK4.

DSC05841 DSC05839

Review ETI Thermapen MK4

Een goede kerntemperatuurmeter is dus van (levens)belang tijdens het bbqen. Het zou erg zonde zijn wanneer je de mooiste en grotere stukken vlees net te ver laat garen en je door je eigenwijsheid niet het optimale uit je vlees haalt. Nu is een thermometer toch een thermometer zou je denken……hahaha dat dacht ik wel in ieder geval! Het is alleen niet helemaal waar. Zo zijn er maar weinig thermometers gekalibreerd. Koop dus altijd een goede kerntemperatuurmeter zodat je zeker weet dat de temperatuur die je meet ook echt de temperatuur is. De ETI Thermapen MK4 is gecheckt, gekalibreerd en is nauwkeurig tot op 0,4 gr. Naast zijn nauwkeurigheid is de nieuwe Thermapen erg handig vanwege het verlichte en meedraaiende display. Super handig van de nieuwe MK4 is de sleepmode, dat wil zeggen dat wanneer je de thermapen niet helemaal hebt dichtgeklapt hij na een paar sec. toch op slaapstand gaat. Dit voorkomt het opslokken van de batterij en je hebt jouw thermopen toch in de aanslag. Natuurlijk is de ETI Thermapen MK4 waterdicht en zeer licht, 120 gram is een prima gewicht om mee te werken.

DSC06573 DSC06577 DSC06579

De ETI Thermapen MK4 is voor mij een onmisbaar gereedschap geworden tijdens het bbqen en inmiddels heeft ook mijn vrouw hem gevonden en is de strijd waar die ligt (keukenla vs bbq) begonnen.

De ETI Thermapen MK4 kopen? De prijs van de ETI Thermapen MK4 is € 94,95 en is te koop bij Vuur en Rook.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer