MuziekMuziek

Baardolie voor de perfecte baard.

Baard en baardtype

Dat baarden alweer een tijdje helemaal in de mode zijn hoef ik niet meer te vertellen toch? Met zomaar even een baard laten groeien ben je er zeker niet. Heel belangrijk zijn een aantal vuistregels voor het laten groeien van een baard. Voordat je begint met het laten groeien van je baardhaar is het belangrijk te weten wat voor baard je wilt hebben. Bekijk eens wat plaatjes van mannen met baarden (voor inspiratie klik hier). Deze baardmodellen zijn er:

-Stoppelbaard

-3 dagen baard

-korte baard

-Lange baard

Hoelang je baard kan worden hangt erg af van de baardgroei die je hebt meegekregen. Kijk eens goed naar je gezicht, ook je gezichtsvorm is erg belangrijk. Je kan met een baard soms net wat meer of minder accenten leggen op punten die je liever minder of juist meer wilt laten zien. Ook zal niet iedereen dezelfde dikke inplant hebben en kan het zijn dat je op sommige plekken in het gezicht helemaal geen haargroei hebt.

De juiste verzorging van je baard.

Het verminderen van irritatie en jeuk tijdens het laten groeien van je baard is voor veel mannen een must. Vooral de jeuk van de eerste weken kan mannen tot wanhoop drijven. Veel mannen zullen nu afhaken of kiezen voor een stoppelbaard terwijl zij liever een langere baard hebben. Wat kan je doen om dit te voorkomen??? niets!!! Voorkomen doe je het niet, wel heb je middeltjes die helpen het te verminderen. De juiste spullen zijn wel heel belangrijk. Kies voor goede producten, zeker met de baardolie doe je heel lang en dat maakt de aanschafprijs minder belangrijk.

1) De hygiëne van je baard is net zo of misschien nog wel belangrijker dan wanneer je jezelf glad scheert. Was je baard en gezicht dagelijks met water. Voor het goed schoonhouden is het belangrijk om het min. 3 per week te wassen met shampoo. Ik heb tegenwoordig een hele lekkere baardzeep.

DSC02881

Dr. K’s Beard Soap

Dit is echt een must en is te koop in de betere barbershop (ook bij mij in Lisse). Deze beard soap is 100% natuurlijk en met de handgemaakt. De baard zeep is super fris en neemt door de ingrediënten zoals lime en vitamine B5 veel irritatie weg.  Het maakt de baard soepel en minder hard. Niet geheel onbelangrijk verzorgt hij de baard ook geweldig. Er zitten bestanddelen in die ervoor zorgen dat het baardhaar en  de huid onder de baard niet uitdroogt.

2)De verzorging van de baard gaat verder met een goede baardolie. Naast het wassen en wat lichte verzorging heeft een shampoo niet de kracht om heel diep te verzorgen. Een baardolie wel, die kan de haren en de huid voor langere tijd verzorgen en beschermen. Iedere dag een paar druppels baard olie zijn een must voor je baard. Deze gebruik ik:

DSC02882

Dr. K’s Beard Tonic

Kijk dit is één van die producten die echt niet kan ontbreken wanneer je een baard draagt!! Baardolie zorgt voor een rijke verzorging en vermindert veel van je irritatie. Baardolie zorgt ook een zachtere baard en iedere keer dat je deze aanbrengt maakt hij de haren iets zachter. (Niet alleen voor jou prettig maar voor degene die jij moet kussen.)

 DSC02876

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer