MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Vakantie met bier, burgers en bijna beren.

De afgelopen week hebben wij van een kleine vakantie kunnen genieten. Nou ja, het was ook niet helemaal vakantie… we mochten deze vakantie “werken” noemen. Whahaha werken??!! Ik zal het even uitleggen. Wij werden nog niet heel lang geleden gevraagd om eens te komen kennismaken met het Duits Verkeersbureau. Een verkeersbureau’s van een land is een soort pr-bureau voor een land. Zij wilde onze (ik was niet alleen) interesse wekken om eens te kijken naar Duitsland als vakantieland. Hum….ik op vakantie naar Duitsland. Eerlijk is eerlijk, ik ben twee keer in mijn leven in Duitsland geweest en dit was naar Movie Park Germany, niet echt representatief voor Duitsland. Ikzelf zou Duitsland nooit op mijn vakantielijstje hebben gezet. Dit wordt dus wel een uitdaging voor Duitsland, om mij te overtuigen van het feit dat het voor mij een vakantieland kan zijn. 

B4MEN OP VAKANTIE NAAR DE EIFEL 

Even voor de duidelijkheid… wij krijgen niet betaald voor dit artikel, wij kregen een deel van onze vakantie vergoed. Ik hoef dus niet positief te schrijven en ik geef eerlijk mijn menig!  Terug naar onze vakantie. Wij gaan op vakantie naar Duitsland, het voelde als een soort van ontmaagding op heel veel vlakken. Wij ging voor het eerst met het gezin op vakantie met de auto, naar Duitsland, op een camping, met de hond. Het werd dus geen chill vakantie in een 5 sterren resort in een warm land. Nee, wij gaan deze keer voor de natuur om lekker met de kids en hond te kunnen wandelen en actief te kunnen genieten van elkaar. De eerste verbazing begon met de afstand. Het was nog geen 400 km en dus nog geen 4 uur rijden naar onze vakantie bestemming in de Zuid Eifel. Wij zaten in een klein plaatsje Gentingen op de camping Eifelydill. Deze camping ligt aan Die Our, een riviertje wat tevens de grens vormt tussen Duitsland en Luxemburg. Heuvels met mooie vergezichten bepalen het landschap. Eenmaal in de Zuid Eifel is het landschap nog ruiger geworden. Bossen met steile beklimmingen en afdalingen, kronkel weggetjes met scherpe haarspeldbochten en heuvels met grote rotspartijen. Welkom in de Eifel… het is er prachtig!

ONZE VAKANTIE IN DUITSLAND

Het was een bliksem bezoek en misschien achteraf wel wat te kort geweest. Wij vertrokken zondagochtend vroeg en kwamen dinsdagavond weer thuis. Het kan prima in verhouding met de reistijd, echter er is zoveel te doen en te zien, dat we graag meer tijd hadden gehad. Wij hebben veel gewandeld en rondgereden. De omgeving is geweldig en leent zicht voor mooie (pittige) fietstochten, motortours en om lekker te cruisen met de auto. Wandelen is in de Eifel geweldig maar wij hebben ons soms best een beetje vergist in de heftigheid van de wandeltochten. Het is geen vlak en plat landschap zoals wij dat gewend zijn. Het gaat soms heftig omhoog en over kleine en uitdagende paden. Dit kost meer energie en daarom is een wandeling met kids en hond van een kilometer of 5 a 6 echt wel de max. Wij hadden nog een trip naar Trier op het programma staan ,maar dit viel in het water door een wandeltocht richting watervallen. De wandeltocht ging steil omlaag, super tof!! Beneden kwamen we alleen tot de conclusie dat we daarna ook weer terug omhoog moesten. Whahaha na 5,5 km klimmen waren kids en hond doodop en voor wij de parkeerplaats af waren lagen er drie in een diepe en herstellende slaap. Geen wandeling door Trier dus! Wel zijn we er doorheen gereden en alleen dit al was de moeite waard. Die wandeling houden we nog tegoed. Wie graag wil sporten, kan ook in de Eifel heel goed aan zijn trekken komen. Fietsen op de racefiets is er fantastisch maar ook rennend kom je voor grote uitdagingen te staan. De laatste dag en wandelingen waren voor de terugweg. Wij zijn via Luxemburg naar de Noord Eifel gereden. Ook Luxemburg is erg mooi en heel goed te bezoeken vanuit de Eifel. Tanken is daar bijvoorbeeld net even iets goedkoper dan in Duitsland. Andere boodschappen die wij tot luxe rekenen (sigaretten en drank) kan je beter daar kopen. De “normale” boodschappen zijn weer in Duitsland een stuk goedkoper. De Eifel heeft alles wat mannen graag willen. Goed bier en heerlijke Moezel wijn. Ook het eten is er erg lekker met veel vlees. De worsten en burgers zijn er super. Uiteraard hebben wij ook de McDonalds geprobeerd en deze heeft ook weer net even andere producten dan in de Nederland. Terug naar onze terugweg naar de Noord Eifel. Hier hebben wij voor onze laatste wandeling het Wildpark Schmidt bezocht. Een park waarvoor je entree moet betalen maar waar je met kids en hond prima kan vertoeven. De wandeling door het park is goed te doen en de afstand van 5 kilometer is prima. De dieren die je hier ziet zijn onder andere herten, zwijnen, geiten maar ook kleine dieren zoals konijnen en kippen maar helaas geen beren 😉 zie je genoeg. Verwacht niet een hele dag vol te maken in dit park maar een leuke wandeling van een 1 á 1,5 uur.

HELAAS WEER THUIS!

Eenmaal weer terug in Nederland begon het “normale” leven voor ons weer de volgende dag. Toch hebben wij echt het gevoel dat we er minimaal een week hebben gezeten. De buitenlucht en de andere omgeving hebben ons erg goed gedaan. Eerlijk is eerlijk, ik had een vakantie naar Duitsland voor mij nooit gedacht. Nu zal ik Duitsland als vakantieland echter nooit meer van mijn lijstje halen. Al mijn vooroordelen wat betreft Duitsland zijn weggeveegd. Bedankt Duitsverkeersbureau, Duitsland, Franz-Josef en zijn vrouw van camping Eifelydill voor deze mooie reis. Wij komen snel weer terug. 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer