MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Van Hunk naar Beugelbekkie!

Wacht even hoor ik je denken. Krijg jij een beugel?? En noem jij jezelf nou een hunk?? Nee, ik leid niet aan grootheidswaanzin en weet zelf ook wel dat ik niet de standaard “hunk” ben. Ik vind mijzelf zeker niet lelijk of heb problemen met andere negatieve eigenschappen, ik ben best tevreden met mijzelf. Op een paar kleine puntjes na zit ik redelijk in elkaar. Die andere vraag en die paar kleine puntjes komen toevallig mooi samen. Ja, ik krijg een beugel!

Ik moet/mag aan de beugel

Ik zal even wat uitleg geven over mijn gebit en zijn geschiedenis. Ik ben sinds ik ben gaan wisselen op jonge leeftijd erachter gekomen dat er een paar kleine productie foutjes zijn gemaakt door mijn ouders. Dit neem ik ze niet kwalijk, ik was immers de eerste, en het had veel erger gekund. Één van die productie foutjes zijn mijn tanden. Op het eerste gezicht was er niet zoveel mis en ik had ook een keurig en compleet melkgebit. Tot ik ging wisselen,  toen er wat tanden uit mijn bekkie vielen en hier na lang wachten toch echt niets voor terug kwam…hum…vreemd. Na onderzoek en foto’s bleek ik niet al mijn volwassen tanden en kiezen te hebben. Helaas was de garantie op verborgen gebreken al verlopen en moest ik het ermee doen. Zo heb ik vanaf mijn twaalfde tot mijn zestiende met een beugel gelopen om wat open plekken op te vullen. Er was echter nog één probleem en dat waren twee melkkiezen die vrolijk bleven zitten. Ik ben inmiddels 35 en de twee melkkiezen zijn nu ongeveer 25 jaar over de houdbaarheidsdata heen. Er zitten inmiddels wat gaatjes in en de tijd dat ze zullen blijven zitten is om. Ik zal ze moeten gaan vervangen.

De Oplossing

Twee kiezen eruit… maar dan heb ik twee gaten in mijn waffel. Ik ben niet heel ijdel maar om nu bij iedere lach mijn mond te moeten dichthouden omdat je naar twee gaten staart is niet leuk. Er moet dus wat gebeuren. De oplossingen zijn implantaten, kronen of een plaatje. Helaas is mijn verzekering niet heel uitgebreid en zal ik veel van mijn tandartskosten zelf moet betalen. Implantaten vallen hiermee eigenlijk af omdat dit heel erg duur is. Voor kronen en bruggen moeten ze naast liggende tanden en kiezen beschadigen en dit is dus ook niet de beste oplossing. Dan maar aan een plaatje. De verhalen zijn heel wisselend over plaatjes en ik begon steeds harder te twijfelen. Is er dan echt niets anders? Misschien is er nog één oplossing maar daarvoor moest ik naar de orthodontist. Het bleek een oplossing! Ik zal vanaf aanstaande donderdag starten met een traject van twee jaar. Ik zal gaan beugelen! Ik krijg in eerste instantie slootjes aan de bovenkant en na een jaar zal ook de onderkant van mijn mond eraan moeten geloven. Twee jaar buffelen en afzien maar ik hoop dat het resultaat er dan mag wezen.

Dit Beugelbekkie mag er wezen

Nogmaals ik ben niet heel ontevreden met mijzelf en ook deze beugel zal daar geen verandering in brengen. Dus als je mij op de blog ineens ziet staan op foto’s met een mooi metalen rekkie in mijn bekkie dan weet je dus wat er aan de hand is. Ik ben onder constructie 😉

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer