MuziekMuziek

B4men Persoonlijk: Hoe overwin je een relatiecrisis

Ik heb vorig jaar een eerlijk artikel geschreven dat Marie Louise en ik in zwaar weer zaten met onze relatie. Relatiecrisis is misschien een groot woord, maar helemaal lekker ging het niet. Wij laten onze lezers altijd meekijken bij de mooie dingen in ons leven, maar wij vinden het dan ook wel zo eerlijk om te laten weten wanneer het niet zo goed gaat.

Relatiecrisis

Het artikel over onze relatiecrisis is denk ik één van de meest persoonlijke artikelen die ooit op B4men gestaan heeft. Jullie zien natuurlijk altijd de meest geweldige auto’s, de meest luxe diners en natuurlijk alle andere toffe dingen die ik mag doen voor de blog voorbijkomen. De blog is echter ook onwijs hard werken, waardoor Marie Louise en ik geen tijd meer voor elkaar hadden. Dit gaat heel lang goed, maar ineens barst de bom. Er waren dagen dat ik gewoon helemaal niet meer thuis was en alleen maar onderweg was of in de shop stond te werken. Ik had in het artikel ook aangeven dat ik dacht dat het jaloezie was bij Marie Louise. Zij werkt namelijk ook onwijs veel aan de blog, maar ik ben/was degene die alle leuke dingen mocht doen. Zij heeft mij toen echt even goed met mijn neus op de feiten gedrukt en ik moest toen ook wel toegeven dat het soms niet helemaal eerlijk was hoe onze relatie ging. Zij schrijft namelijk net zoveel voor de blog als ik, regelt mijn social media (ik heb daar vaak gewoon geen tijd voor), zorgt ervoor dat mails beantwoord worden en heeft de zorg voor de kids (hond) en het huishouden. Doordat we allebei vonden dat we zo hard werkten, monden vaak gesprekken om iets te veranderen uit in ruzie’s en verwijten over en weer. Nu zijn mannen qua gevoel natuurlijk heel anders ingesteld dan vrouwen en ik zag inderdaad minder het probleem dan haar, maar dat er iets moest veranderen was wel duidelijk. Marie Louise en ik hebben al heel veel meegemaakt en het was ons altijd gelukt om er samen uit te komen.

Hoe hebben wij onze relatie nieuw leven ingeblazen

Marie Louise en ik wilde er alles aan doen om onze relatie weer nieuw leven in te blazen. Prioriteit was dat er echt meer tijd voor elkaar moest komen. Tijd om samen een wijntje te drinken, om een keertje uit eten te gaan of gewoon simpel lekker op de bank te hangen. (iets wat we allemaal absoluut niet meer deden) Voor het eerst hebben wij beide moeten leren om meer uit handen te moeten geven. We hebben voor de blog extra hulp ingeroepen van Nick Strijbos. Hij heeft voor ons de games en ander gadget reviews voor zijn rekening genomen. Daarbij ging het aantal artikelen op de blog terug van minimaal 7 naar 6. Dan zul je misschien denken, dat scheel toch niet zoveel? Qua werkdruk scheelt dit echt mega veel!! Ook had ik besloten om niet overal maar meer naartoe te gaan qua events en alleen nog te gaan wanneer dit echt belangrijk is voor de blog. Dit alleen al heeft een heleboel druk van de ketel gehaald en heeft ervoor gezorgd dat er een hoop meer rust kwam. Nu is rust misschien niet het juiste woord, ons leven blijft namelijk heel erg hectisch door de blog maar het is nu wel aanvaardbaar 🙂 Doordat het “moeten” van de blog afging, kwam er juist meer tijd en inspiratie voor toffe artikelen en samenwerkingen. Marie Louise heeft een groter aandeel op de blog gekregen en samen schrijven wij weer met heel veel passie en plezier en wij merken dat jullie dat merken! De reacties onder de artikelen zijn super positief en we merken dat jullie de persoonlijke manier van schrijven ontzettend waarderen. Doordat we zoveel positieve feedback krijgen weten we dat we op de juiste weg zijn. Iets wat ook veel rust geeft in ons hoofd. Eigenlijk komt alles terug tot RUST! Zodra je rust in je hoofd hebt, heb je ook rust in je relatie en kan je beide meer van elkaar hebben en sta je ook meer open voor de ander. Dit betekent dus minder ruzie en meer sex …. hier wordt ieder koppel toch vrolijk van!

Zoals de vaste volgers weten ben ik meer gaan sporten, iets waar in heel erg mijn ei in kwijt kan. Ik heb hierin ook onze kinderen betrokken en binnenkort gaan we de Strong Viking Family Run doen. Hiervoor moet natuurlijk wel getraind worden en dit doe ik samen met de kids na mijn zondagochtend sporten. Marie Louise heeft hierdoor thuis even een uurtje voor haarzelf en even geen kids om haar heen. Tijd en rust om even onder de zonnebank te gaan of een boekje te lezen. Zij blij, ik blij de kids blij!

Wij kunnen dus echt zeggen dat we de “relatiecrisis” overwonnen hebben. Hebben Marie Louise en ik dan nooit meer ruzie? Natuurlijk wel! Wij zijn beide enorm explosief en verheffen vaak onze stem, maar het mondt niet meer uit in over en weer verwijten dag in dag uit. Nu schreeuwen we tegen elkaar en zijn we het kwijt. Als wij geen ruzie meer zouden maken, dan is er pas echt iets niet goed in onze relatie.

Wat ik uit eigen ervaring echt als tip wil meegeven is neem meer rust. Rust bij jezelf en rust met je partner. Betekent dit dat je meer hulp aan je omgeving moet vragen? Vaak wel en stap daarom over je trots heen en accepteer hulp van anderen mensen, de mensen die je hulp aanbieden…die doen dit niet voor niets.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer