SelectSelect

Game Review: Yesterday Origins (PS4)

Fans van adventure point & click games zullen wel bekend zijn met Pendulo Studios, die zijn namelijk heel erg goed in het maken van point & click games. Zelf speel ik eigenlijk geen van dit soorten spellen maar hier sta ik natuurlijk wel voor open. Ik was heel erg benieuwd of ik het interessant zou vinden.

yesterday-origins-announce-light

Al snel merkte ik dat ik niet zo heel goed ben in dit soort games. Ik was namelijk al bijna een uur  bezig met de prologue die je eigenlijk in 20 minuten gedaan moest hebben. Het verhaal gaat over een jongen genaamd John, één van de karakters die jij speelt in deze game. Hij  wordt vernederd en daarbij ook nog eens over straat gesleept. Dit alles speelt zich af in 1481. John wordt beschuldigd van tovenarij en gevangengezet door de Spaanse Inquisitie om te worden gemarteld. Nu is het jouw taak uit de cell te ontsnappen en daarbij kleine puzzels te moeten gaan oplossen.

johnanditsbook

Eenmaal ontsnapt ondergaat John een alchimistische transmutatie die een onsterfelijke van hem maakt. Maar het gaat allemaal niet zoals voorzien. Als gevolg daarvan verliest John na elke verrijzenis elke herinnering over zichzelf.

Ik zal niet meer verder op de verhaallijn ingaan, want dat zou zonde zijn. Wat ik je nog wel kan vertellen, is dat je flink door de tijd reist en er een goede dosis humor in de game zit! De game zelf zit ook goed in elkaar en speelt daardoor erg fijn op de PS4. De voice actors zijn ook goed en klinken heel fijn. De controls zijn simpel en hebben eigenlijk bijna geen uitleg nodig. Wat ik wel merkte is dat ik vergeten was dat je ook op de karakter kon kijken en mede daarom denk ik dat ik zo lang over de prologen heb gedaan. Ik heb een enkele keer gehad dat het spel niet meer reageerde op mijn controls, waardoor ik het spel opnieuw moest opstarten, maar misschien wilde ik wel te snel vooruit.

 

Tot de volgende game review!

 

Geschreven door Nick Strijbos

 

 

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 27 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek. En rijd ik motor met vrienden (Kawasaki Z750).

View all articles
Leave a reply
Written by Nick Strijbos